Carola Sneekes tweede in wereldbekerkwalificatie Mechelen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

Carola Sneekes tweede in wereldbekerkwalificatie Mechelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-17 17:37 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Voltige

Afbeelding
Carola Sneekes tijdens Outdoor Gelderland 2017. Foto door aniek1985.

Bij de wereldbekerkwalificatie voor de voltige in Mechelen is Carola Sneekes op een hele knappe tweede plaats geëindigd. Met haar Safari H kwam ze op een score van 8.046 punten. Na de derde plaats in de wereldbeker van Parijs een geweldig resultaat. Moeder Marjo Sneekes was zoals gebruikelijk weer actief als longeur.

De wereldbekerkwalificaties voor de voltigeurs gaan over twee rondes. In beide wedstrijdonderdelen tonen de deelnemers hun kür en het gemiddelde van het resultaat over de beide dagen telt. De eerste dag realiseerde Carola een score van 7.721 en de tweede dag 8.370. Sneekes is er heel blij mee, maar de scores kwamen niet helemaal overeen met haar gevoel. “Ik vond het de tweede dag iets minder gaan dan de eerste. Voor mijn gevoel was het allemaal net iets minder stabiel en moest ik er harder voor werken. Volgens de kenners aan de kant was dat niet te zien, dus gelukkig maar. Net als bij de wedstrijd in Parijs gingen we naar Mechelen als oefening voor mijn paard Safari H en ze heeft het weer heel goed gedaan. Al direct bij de eerste training in de baan was ze heel ontspannen en ik heb daarna voor de wedstrijden voor dezelfde voorbereiding gekozen. Daarbij heb ik haar vroeg klaargemaakt en ben eerst lang met haar gaan stappen. We leren zo steeds beter wat de beste voorbereiding is.”

De overwinning in Mechelen ging naar de Duitse Corinna Knauf met Fabiola W. Sneekes liet onder andere de Duitse Sarah Kay achter zich, op het EK van afgelopen zomer was deze Duitse nog goed voor zilver. Sneekes is heel blij met het vandaag behaalde resultaat in Mechelen, maar ook al weer snel op weg naar huis. Tweelingzus Cindy staat op het punt van bevallen en Carola en moeder Marjo willen daarom niet te lang weg blijven.

Kalender FEI World Cup Voltige
* 2-3 december – Parijs (FRA)
* 6-10 december – Salzburg (AUT)
* 26-30 december – Mechelen (BEL)
* 18-21 januari – Leipzig (GER)
* 1-4 februari – Offenburg (GER)
* 22-25 maart – Dortmund (GER) FINALE

Format
Tijdens iedere wereldbekerwedstrijd zijn er rubrieken voor solo’s heren en dames, en voor duo’s. Aan een kwalificatie doen maximaal 10 heren, 10 dames en 6-8 duo’s mee. Een kwalificatie bestaat uit twee rubrieken. In beide rubrieken tonen de deelnemende voltigeurs een kür. De eindscore in een kwalificatie komt tot stand door het gemiddelde te nemen over de beide rubrieken. De beste twee eindscores per voltigeurs tellen mee voor kwalificatie voor de finale. De 6 beste mannen en vrouwen en de 4 beste duo’s plaatsen zich hiervoor.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Googlebot en 8 bezoekers