Intro K naar overwinning in klasse L dressuur

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10661
Geregistreerd: 20-04-16

Intro K naar overwinning in klasse L dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-12-17 00:44 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, kwpn


Op Equestrian Centre De Peelbergen sloten de jonge hengsten de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie af, en aan de Apache-zoon Intro K de eer als winnaar.

“Dit is echt kicken, hier had ik van tevoren niet op durven hopen!”, reageert amazone Femke de Laat, nadat ze als winnaar is gehuldigd met de KWPN-goedgekeurde hengst Intro K (Apache uit Zastrade ster pref PROK d-oc van Rousseau, f/g Daan en Dirk Kösters). “In Ermelo maakte ik mijn hengstencompetitie-debuut en eindigden we in de middenmoot. Vandaag had ik veel meer controle en ging het heel goed. Mooi om te horen dat de jury ook zijn kwaliteiten erkent en dat ze hem roemen om zijn aanleg om te sluiten. Intro K is heel slim, een echte meewerker en heeft drie goede gangen. Daarbij is hij heel scherp maar heeft hij toch een nuchter karakter. Met de positieve beoordeling en 84 punten was ik al heel blij, en dat we aan het eind als winnaar gehuldigd werden maakt het helemaal fantastisch!” Juryvoorzitter Karin Retera omschrijft Intro K als een lichtvoetig bewegende, ijverige en elegante hengst. “Zijn draf is lichtvoetig, heeft veel balans en veel souplesse. Daarin laat hij zijn aanleg voor verzamelen al zien, en ook in galop vallen zijn balans en souplesse positief op. Daarnaast kan hij goed stappen en toonde hij een mooie, constante verrichting.”

Imponerend
De winnaar van Ermelo, de imponerende Indian Rock (Apache uit Crisjena keur IBOP-dres van Vivaldi, fokker J. de Bruin) eindigde onder Emmelie Scholtens als gedeeld tweede. Net als Indian Rock verdiende ook de krachtig bewegende Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres van Krack C, fokker Willy Wijnen) met Bart Veeze 83 punten. “Indian Rock heeft drie goede basisgangen met daarin veel souplesse. In galop maakt hij veel zelfhouding. Ook Imposantos liet een goede verrichting zien, met een resolute stap, expressieve draf en actieve galop”, aldus Karin Retera.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers