[VIDEO]Agenten redden paard uit bevroren meer

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5210
Geregistreerd: 20-04-16

[VIDEO]Agenten redden paard uit bevroren meer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-12-17 15:17 Tip de Nieuwsredactie

nieuwsblad / facebook
Overige


Een team van Amerikaanse agenten en brandweermannen deden woensdag hun uiterste best om een paard te redden dat door het ijs van een bevroren meer was gezakt. De mannen probeerden het paard met touwen weer op de oever te krijgen, maar dat liep niet zoals gepland. Het paard slaagde er niet in om zich uit het ijs te hijsen en tot overmaat van ramp viel een van de agenten in het water toen hij ook door het ijs zakte. Het paard werd uiteindelijk gered door de laag ijs aan diggelen te slaan. De agent noch het dier raakten gewond tijdens het incident.

Enkele agenten van de Amerikaanse staat Michigan werden afgelopen week opgeroepen om een paard te redden toen het onfortuinlijke dier in een bevroren meer was gevallen. De politiemannen gebruikten touwen om het paard te helpen, maar slaagden er niet in het dier weer op het droge te trekken. Een van de agenten waagde zich te dicht bij het bevroren oppervlak van het meer toen hij een extra touw aan het hoofdstel wilde bevestigen, maar werd het ijzige water ingetrokken door het paniekerige paard.

“Wat zei je over het water ingaan?”, lacht een van de mannen terwijl zijn kletsnatte collega zo snel mogelijk weer op de oever klautert. “Het is koud”, klinkt het bij de verkleumde man. De mannen worden al snel bijgestaan door de lokale brandweer, die met schoppen en een kleine graafmachine aan de slag gaan om de dikke laag ijs te breken. Na het harde labeur slaagt het paard er uiteindelijk in zijn benen ver genoeg uit het water te heffen, zodat het zichzelf in veiligheid kan brengen.

Volgens de sheriff van Macomb County werd het paard snel onderzocht door een dierenarts, maar raakte het niet gewond tijdens zijn beproeving in het ijskoude water en kon het snel weer worden herenigd met zijn dankbare eigenaars. De agent die ook even een duik in het meer nam, doorstond het incident zonder kleerscheuren.

De video van de heldhaftige reddingsactie werd op sociale media gepubliceerd en is intussen al tienduizenden keren bekeken. “Geweldig goed gedaan”, “zo zie je maar dat alle levens belangrijk zijn” en “niet alle helden dragen een cape”, zijn slechts enkele van de honderden lovende reacties op de opmerkelijke beelden.

Klik op onderstaande afbeelding voor de video:


LoveBodin

Berichten: 3266
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: Under The Northern Lights

Re: [VIDEO]Agenten redden paard uit bevroren meer

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-17 15:27

Goede actie!!
Hoop dat het paard er niet lang ingelegen heeft!

Now Tom said, "Mom, wherever there's a cop beating a guy, wherever a hungry newborn baby cries
Where there's a fight against the blood and hatred in the air, look for me, Mom, I'll be there
Wherever somebody's fighting for a place to stand or a decent job or a helping hand
Wherever somebody's struggling to be free, look in their eyes, Ma, and you'll see me"

welmoed__

Berichten: 4376
Geregistreerd: 18-02-07
Woonplaats: Drenthe.

Re: [VIDEO]Agenten redden paard uit bevroren meer

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-17 15:50

Het arme dier. Het geproest gaat me door merg en been.

Gini
Berichten: 10100
Geregistreerd: 18-10-06
Woonplaats: Belgje

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-17 18:33

Pfff en te zeggen dat dit filmpje maar 5 minuten duurt, leek wel een eeuwigheid. Top werk geleverd door de redders!

DutchFarm

Berichten: 43
Geregistreerd: 10-05-14
Woonplaats: Ocala, Florida

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-17 04:26

Fijn dat het paard uiteindelijk uit deze nare situatie is gekomen, en die mannen zijn natuurlijk fantastische kerels dat ze ook voor het redden van dieren "een nat en vooral ook koud pak" halen.

Maar als kanttekening (en dit doet niet af aan de enorm goede intenties van deze mannen): een paard mag eigenlijk NOOIT aan het hoofd worden getrokken om het ergens uit te hijsen. Toen ook nog met de hulp van de tractor het touw vastzittend aan het paardenhoofd omhoog werd getrokken... Wederom, de goede intenties worden hier niet betwijfeld door mij.

De nek van een paard is enorm fragiel en kan het gewicht van het paard, nog gepaard met een situatie waarin het dier vastzit en niets kan doen, niet zonder schade verwerken. Deze schade is doorgaans pas later duidelijk. Het paard kon letterlijk niets doen omdat er ijs voor de voorbenen zat en op het moment dat dat ijs werd weggeslagen (zeer goed idee van de reddingsmannen), kon het paard de benen weer gebruiken. Dat trekken aan de nek kon daarvoor niets uithalen, het is immers geen onwil van het dier, het kon gewoon niet vooruit. Gelukkig zag men dit ook in en werd de uitweg voor het paard ijsvrij gemaakt.

Mede doordat er nog zoveel onwetendheid is over het redden van grote dieren, zoals paarden, is er hier in de VS een team, verbonden aan de universiteit van Florida, dat zich gespecialiseerd heeft in het correct redden van paarden uit allerlei situaties en ze geven workshops aan politie-/brandweerkorpsen door het hele land.
Het komt erop neer, dat er bijvoorbeeld brandweerslangen of touwen oid, achter de achterhand of rondom de romp van het paard worden getrokken, waardoor het paard niet alleen zonder schade aan de nek, maar ook met extra steun naar voren kan worden getrokken. Om de romp, achter de achterhand, kijken per situatie wat mogelijk is. Niets is makkelijk wanneer het op het redden van grote dieren aankomt, zoals deze helden aan den lijve hebben ondervonden, maar specialistische kennis kan toch waardevol zijn.

Nogmaals, ik ben blij dat het paard uit de vreselijke situatie gekomen is en complimenteer deze reddingsgroep voor hun toewijding om dit dier te redden.

Dutch Dream Farm; your place to stay for a Bed & Breakfast experience at our horse farm in sunny Ocala, Florida. For reservations and availability, please PB.

www.dutchdreamfarm.com

Ayasha

Berichten: 47025
Geregistreerd: 24-02-04

Re: [VIDEO]Agenten redden paard uit bevroren meer

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-17 10:19

Beter een touw aan het hoofd dat het boven blijft dan een paard dat onderwater gaat omdat ie op geeft.

Knap werk van de agenten! Stoer dat hij gewoon door ging ondanks dat zijn collega zegt dat ie in de auto moet gaan. Het geproest en gekreun van dat dier gingen hier ook door merg en been. :(:)
Arm ding!

[RIJ-ITP] Royal Samber verrast op de Beker van Limburg 2018!
[RIJ-ITP] Rêve d'or is begonnen aan haar carriere als rijpaard!
"You can never rely on a horse that is educated by fear. There will always be something that he fears more than you. But, when he trusts you, he will ask you, what to do when he is afraid." - Antoine de Pluvinel

Monique1963

Berichten: 2014
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [VIDEO]Agenten redden paard uit bevroren meer

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-17 10:54

Dank voor de achtergrond info over dat je nooit aan een paard zijn hoofd mag trekken voor een redding. Dat wist ik niet. Kan me inderdaad voorstellen dat dat andere gevolgen kan hebben.
Maar net als wat je zegt, men doet wat ie kan.
Je kunt je gewoon niet voorstellen dat een dier dat zo lang in de ijskou heeft gelegen geen verdere beschadigingen heeft opgelopen.

Callas is mijn alles
Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na het ongeluk, lees hier meer :
[PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

ElCamino

Berichten: 6687
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: [VIDEO]Agenten redden paard uit bevroren meer

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-17 10:27

Zoals je ook NOOIT een paard aan de voorbenen eruit mag trekken ! een paard heeft geen sleutelbeen iod en de schouders zitten alleen met spieren vast. Wanneer je alleen aan de voorbenen trekt kan dat losscheuren of in ieder geval een fikse blessure geven. Beste is zijwaarts eruit.
Maar goed, ligt helemaal aan de situatie en soms moet je gewoon íets....

petje af voor deze dappere kerels !!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bartr, BMHP, bonnie1998, dormy, haffiefreak, Nadiine__x, Sterrendief en 18 bezoekers