Edward Gal en Glock's Zonik derde in Kür op muziek Londen

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10895
Geregistreerd: 20-04-16

Edward Gal en Glock's Zonik derde in Kür op muziek Londen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-17 08:58 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Dressuur

Afbeelding
Edward Gal en Glock's Zonik. Foto door aniek1985

Met de pas negenjarige hengst Glock’s Zonik heeft Edward Gal een knappe derde plaats behaald in de wereldbekerkwalificatie dressuur in Londen. Direct achter Gal eindigde Madeleine Witte-Vrees met Cennin op de vierde plaats. Winst ging naar de Zweed Patrik Kittel.

In de gisteren verreden Grand Prix, de kwalificatie voor de kür vandaag, wist Gal de overwinning naar zich toe te trekken. Een paar kleine foutjes en een nog iets lagere score voor het artistieke gedeelte, hielden hem vandaag in de kür van de zege. Winst ging naar de Zweed Patrik Kittel met Delaunay OLD, tweede werd Engelsman Emile Faurie. Kittel scoorde vooral door de moeilijkheidsgraad van zijn kür. Faurie reed een foutloze proef met Delatio, hun eerste kür op muziek. Kittel en Faurie scoorden ten opzichte van Gal vooral hoger in het artistieke gedeelte, in de technische beoordeling moest zeker Kittel toegeven op Gal.

Glock’s Zonik is een plaatje om te zien en een absolute belofte voor de nabije toekomst. Gal was blij met het optreden van de hengst. "De atmosfeer hier in Londen is geweldig, en het publiek leeft enorm mee. Voor een jong paard als Zonik is het een top wedstrijd om ervaring op te doen. We hadden vandaag een paar kleine foutjes in de wissels om de pas en in een pirouette, maar hij heeft het super gedaan."

Ook bondscoach Rien van der Schaft was zeer tevreden. "Edward had nu wat kleine foutjes, maar dat paard is ook pas negen. Twee dagen achter elkaar op dit niveau moeten presteren is pittig, maar hij heeft het super gedaan. Routine en verdere ontwikkeling zal de rest doen. Madeleine Witte vond ik vandaag zelfs nog iets beter dan gisteren. Het was allemaal net wat scherper en natuurlijk zijn er nog verbeterpuntjes, zo moeten de pirouettes nog wat beter afgewerkt. Ook derde Nederlandse Katja Gevers heeft top gepresteerd. Alle drie de combinaties zaten in de prijzen! Ik ben voor nu heel tevreden met deze scores, zeker als je bedenkt dat Zonik en Cennin nog hele jonge paarden zijn."

Met zijn zege heeft Kittel ook de leiding genomen in de stand in de West-Europese league. Madeleine Witte-Vrees staat daarin voorlopig tiende. Met nog vier voorrondes is er echter nog heel veel mogelijk.Negen dressuurruiters uit de West-Europese League mogen door naar de finale

Uitslag Wereldbekerkwalificatie Londen
1. Patrik Kittel – Delaunay OLD, 80.635%
2. Emile Faurie – Delatio, 80.405%
3. Edward Gal – Glock’s Zonik, 79.340%
4. Madeleine Witte-Vrees – Cennin, 77.645%
8. Katja Gevers – Thriller, 74.820%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, caaramel, DenB, Facebook, Gea99 en 5 bezoekers