Carola Sneekes derde in wereldbekerkwalificatie voltige

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5217
Geregistreerd: 20-04-16

Carola Sneekes derde in wereldbekerkwalificatie voltige

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-17 19:48 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Voltige

Afbeelding
Carola Sneekes tijdens Outdoor Gelderland. Foto door aniek1985.

Bij de wereldbekerkwalificatie voor de voltige in Parijs is Carola Sneekes op een knappe derde plaats geëindigd. Sneekes was in eerste instantie niet geplaats voor de wereldbeker dit seizoen, maar mocht door uitvallers toch aan de start verschijnen. Met haar Safari H, thuis bekend als Zafira, deed ze dat in de Franse hoofdstad meer dan verdienstelijk.

De wereldbekerkwalificaties voor de voltigeurs kennen twee rondes. In beide wedstrijdonderdelen tonen de deelnemers hun kür en het gemiddelde van het resultaat over de beide dagen telt. Sneekes realiseerde de eerste dag een fraaie 8.333 en de tweede dag 7.712 wat haar op een gemiddelde van 8.023 bracht.

“Ik ben nog niet zo lang met Zafira aan het werk en het ging boven verwachting. Zeker op de eerste dag was het echt zoals we het wensen. Ik heb toen ook mijn nieuwe kür kunnen tonen die ik voor 2018 heb. In de tweede ronde stond het scorebord nog aan en daar schrok Zafira enorm van. Daardoor ontstond er veel spanning, in mijn kür heb ik daarna geen risico genomen en dat kost natuurlijk punten. Zafira is nog relatief onervaren, ze kwam in maart bij ons en had daarvoor eigenlijk alleen dressuur gelopen. Ze is een zusje van mijn vorige toppaard Milo en qua karakter lijken ze heel veel op elkaar, dat was voor mij ook de reden om met haar aan het werk te gaan. Ik ga hard verder trainen richting het EK dat in 2019 in Nederland is”, laat Carola enthousiast weten.

Agenda FEI World Cup Voltige 2017/2018
* 2-3 december – Parijs (Fra)
* 6-10 december – Salzburg (Oos)
* 26-30 december – Mechelen (Bel)
* 18-21 januari – Leipzig (Dui)
* 1-4 februari – Offenburg (Dui)
* 22-25 maart – Dortmund (Dui) FINALE

Tijdens iedere wereldbekerwedstrijd zijn er rubrieken voor solo’s, zowel heren als dames, en voor duo’s. Aan een kwalificatie doen maximaal 10 heren, 10 dames en 6-8 duo’s mee. Een kwalificatie bestaat uit twee rubrieken. In beide rubrieken tonen de deelnemende voltigeurs een kür. De eindscore in een kwalificatie komt tot stand door het gemiddelde te nemen over de beide rubrieken. De beste twee eindscores per voltigeur tellen mee voor kwalificatie voor de finale. De 6 beste mannen en vrouwen en de 4 beste duo’s plaatsen zich hiervoor.


RuthenRoos
Berichten: 441
Geregistreerd: 27-02-13

Re: Carola Sneekes derde in wereldbekerkwalificatie voltige

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-17 14:35

Super knap! En dat met een nieuw paard!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: tanee_blaze, xKatjj en 18 bezoekers