Eerste editie van hunterveiling The Hunt succes

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5212
Geregistreerd: 20-04-16

Eerste editie van hunterveiling The Hunt succes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-17 21:10 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
KWPN, Veiling


De eerste Europese hunterveiling The Hunt 2017 kende maandagavond in de Gashouder in Maastricht een geslaagde eerste editie. De veiling van de Sorensen Stables en Robert Vos verkocht veertien zorgvuldig geselecteerde hunters voor de Noord-Amerikaanse markt en oversteeg een totale omzet van 1 miljoen euro. Met een veilingtopper voor 204.000 euro en een gemiddelde prijs van bijna 81.000 euro was The Hunt een succes.

Veertien hunters variërend van vier tot en met tien jaar oud kwamen onder de hamer in de Gashouder in Maastricht. Een bijzondere locatie, waarbij de paarden niet zoals op de meeste veilingen onder het zadel werden voorgesteld in een reguliere piste, maar aan de hand rond het publiek werden gepresenteerd. De veilingmeester bevond zich op een podium in het midden van de Gashouder, daaromheen zaten de gasten en in de buitenste cirkel werden de paarden getoond.

‘The Hunt Experience’
“We wilden ons onderscheiden”, vertelt mede-organisator Robert Vos. “Met een hunterveiling doe je al iets aparts, maar daar omheen wilden we ook een echte beleving creëren.” De Canadese springruiter Chris Sorensen en zijn vrouw Whitney selecteerden samen met Robert Vos de veilingpaarden, terwijl Chris’ broer William Sorensen de organisatie voor een belangrijk deel voor zijn rekening nam. “William is geen paardenman, maar organiseert veel evenementen in Amerika. Zo hebben we onze klanten ‘The Hunt Experience’ kunnen geven”, licht Vos toe.

Vijf KWPN’ers
Onder de veertien hunters bevonden zich vijf KWPN-gefokte paarden, waarvan de vierjarige Reínventé (stamboeknaam Ireland, Corland uit Zwaansher R stb-ext van Sheraton) voor 150.000 euro de duurste was. De absolute veilingtopper bleek de Sandro Boy-zoon Fascination, die voor 204.000 euro werd afgeslagen. “We hadden een heel goede groep paarden bijeen kunnen krijgen. Van wat groenere talenten tot meer ervaren paarden, dus voor ieder wat wils. Voor de eerste editie waren weer zeer tevreden, maar we hopen zeker nog te kunnen groeien de komende jaren”, besluit Vos.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annet_Dottie, KimberleyK92, Sjofel en 20 bezoekers