55.000 euro voor draversveulen, 20.000 voor springveulen

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10895
Geregistreerd: 20-04-16

55.000 euro voor draversveulen, 20.000 voor springveulen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-11-17 22:34 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht
Fokkerij

Afbeelding
Rhyana de Septon & DB (Darco x Inshallah de Muze). Foto: Wendy Scholten


De eerste EVSB Selected Trotting Sale in Sint-Niklaas in samenwerking met de Flanders Foal Auction leverde op woensdagavond 1 november hoge prijzen op. Drie dravers werden voor 50.000 euro en meer verkocht. Het schitterende merrieveulen Rhyana de Septon & DB (Darco x Inshallah de Muze), kleindochter van de 1.60m Grand Prix-merrie Fananka, werd voor 20.000 euro naar Amerika verkocht als toekomstbelofte voor Maggy Macalary, amazone op de Double Ridge Farm.

Voor Flanders Foal Auction, die haar expertise beschikbaar stelde aan de draversveiling en als tegenprestatie tien springveulens inbracht, was de veiling een nieuwe uitdaging. De insteek dat draversmensen wellicht ook interesse hadden in een springveulen kwam niet uit, want de springveulens werden telefonisch verkocht aan mensen uit het eigen netwerk.

Een nieuwe klant was wel Nicolas Houel uit Frankrijk die het merrieveulen Rebelle van Schuttershof (Thunder van de Zuuthoeve x Plot Blue) uit de lijn van Kashmir van Schuttershof vastlegde. Ook de Griekse Milena Pappas kocht voor het eerst op Flanders Foal Auction, want zij bood via de telefoon 8.000 euro voor de prachtige Lolita van het Bovenhoekshof (Malito de Reves x Cassini I). Stal Zevenhuizen, die vaker investeert in ‘Flanders veulens’, legde 10.500 euro neer voor Quick Pick Z (Quick Star x Cardento).

Dat de drafsport leeft in België was te merken aan de grandioze opkomst op de QC Stables, waar de binnenhal was getransformeerd in een sfeervolle veilinghal. Twee oudere, drachtige dravermerries Mayenne (v. Donato Hanover) en Stacelita (v. Angus Hall) werden voor maar liefst 50.000 euro verkocht. Mayene komt naar de Nederlandse Flevofarm in het Groningse Eenrum.

Het veulen Nitro Vrijthout (v. Ready Cash) dat de voorbrengers het meest lastig maakte gezien zijn enorme acceleratievermogen in draf en de drive om hard te gaan, werd voor 55.000 euro afgeslagen en blijft in België. Er gingen ook talrijke dravers onder de vierduizend van de hand. Rinus Blom, eigenaar van spring- en dressuurpaarden, kocht voor 7.500 euro een uniek jubileumcadeau voor zijn werknemer Johan de Lei die al 25 jaar in dienst is op Hoeve de Grient in Etten-Leur: de driejarige gitzwarte dravermerrie Lannoo EV (v. Boadwalk Hall).

“We hebben getracht om voor iedere beurs paarden in te brengen en daar zijn we in geslaagd. De paarden gingen voor prijzen die ze waard zijn”, vertelt veilingorganisator Filip Van Hauwermeiren na afloop. “Ik vond het heel interessant vanavond. Kapitaal krachtige mensen en de gewone man hebben hier gekocht. We hadden misschien wat teveel paarden in de veiling, maar daar leer je van. Ik heb sowieso heel veel geleerd van deze eerste veiling. Het was een beetje een hype aan het worden. Ik kreeg er haast schrik van. Ik kreeg honderden telefoons per dag. Gelukkig zijn de reacties positief. Ik moet de balans nog opmaken, maar voor mijn gevoel komt er nog wel een tweede editie.”

De Flanders Foal Auction kijkt uit naar haar volgende veiling. Dat zal de tweede editie van de Flanders Embryo Auction in Sharjah, bij Dubai zijn, op 2 februari tijdens het CSI5* concours.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: femkepien, Kirstenx, Lonni, Love_Mirra, Nieuwsredactie, Odysseus, TikiMyn, vosje2010 en 16 bezoekers