BWP levert beste springpaarden ter wereld

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10842
Geregistreerd: 20-04-16

BWP levert beste springpaarden ter wereld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-17 08:39 Tip de Nieuwsredactie

*Equnews
Fokkerij

Afbeelding
Lorenzo de Luca met Halifax, foto door Tezzy

In de afsluitende seizoensranking van het WBFSH blijft Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) het beste springpaard ter wereld. De hengst, die uitgebracht wordt door Lorenzo de Luca, brengt zo het Belgisch Warmbloedpaard (BWP) op koppositie bij de springpaarden.

Het BWP stamboek heeft maar liefst vier ambassadeurs in de top tien van de beste paarden ter wereld. Naast Halifax vertegenwoordigen ook Gancia de Muze (v. Malito De Reve), Eldorado Van het Vijverhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) en Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) het BWP op een respectievelijke vierde, zevende en achtste plaats.

Het KWPN stamboek volgt op de tweede plaats. G&C Arrayan is voor het Nederlandse stamboek de beste vertegenwoordiger bij de springpaarden. De Baloubet du Rouet-nazaat wordt vergezeld door Kent Farrington’s Creedance (v. Lord Z) in de top tien.

Ook het Belgische sBs-stamboek plaatst zich op het podium. Het sBs neemt de derde plaats in. Voor het Belgisch sportpaard is HH Azur (v. THunder vd Zuuthoeve) de beste vertegenwoordiger met een zesde plaats op de wereldranglijst.

Verder maken het Westfalen en Studbook Zangersheide het enorm spannend onder elkaar met een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Clooney 51 (v. Cornet Obolensky) brengt het Westfalen op de voorgrond met zijn tweede plaats. Voor het Zangersheide studbook is het Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) die op de derde plaats staat.

Klik hier voor de Studbook Ranking.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


CharmingS

Berichten: 3224
Geregistreerd: 13-02-10
Woonplaats: Valkenswaard

Re: BWP levert beste springpaarden ter wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 12:01

Wat een heerlijk dier die halifax, die achterhand, flexibiliteit en manier van springen is geweldig<3 <3 !! I'm in love <3 <3

The wonder of Independence is that it encourages open minds and the desire to improve.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aichaHl, Annemiek73, belle_boef, Bianca_v_s, BlogBeat, Blue_flower, ChristyT, Danique_G, Gitana, Lanoca, LyonaHorse, nathe, ollielief, Selina en 39 bezoekers