Starttijden dressuur Military Boekelo bekend

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14489
Geregistreerd: 20-04-16

Starttijden dressuur Military Boekelo bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-17 08:53

Persbericht
Eventing, Boekelo

Afbeelding
Sir Mark Todd. Foto: FEI/ Libby Law

Vandaag zal het de Brit Matthew Heath zijn die met zijn Cooley Lord Lux om negen uur de spits af bijt tijdens de 47ste editie van Military Boekelo. In het totaal zullen 99 combinaties de revue passeren in het eerste onderdeel, de dressuur, op het vernieuwde hoofdterrein "de Oale Groond" bij het Teesinkbos.

De eerste dressuurdag zal direct spannend worden met maar liefst vier tweevoudige overwinnaars van Military Boekelo aan de start. Blyth Tait is de eerste in dit illustere rijtje en hij zal om 9:42 uur met Havanna Van t' Castaneahof van start gaan. Op vrijdag zien we hem terug met Dasset Courage, waarmee hij afgelopen maand nog derde werd in het Ierse Ballindenisk. Daarmee behoort de Nieuw-Zeelander zeker tot één van de kanshebbers om als eerste ruiter in de geschiedenis Military Boekelo voor een derde maal te winnen.

Landgenoot Sir Mark Todd zal echter flinke tegenstand gaan bieden. Net als Tait kan ook hij voor de derde maal met de winst aan de haal gaan. De legendarische ruiter zal samen met de nog redelijk onervaren Mcclaren om 13:58 uur als 31ste de dressuurring betreden. Even daarvoor zien we Andreas Dibowski en FRH Corrida in actie. Vorig jaar was de Duitser met een tweede plaats dicht bij zijn derde overwinning. Ware het niet dat zijn eigen leerlinge Stephanie Böhe met die eer aan de haal ging. Echter is er een grote kans dat hij wederom afgetroefd zal worden door een landgenote. Ditmaal in de vorm van Julia Mestern die met Grand Prix IWEST morgen als twee-na-laatst starter van de dag een goede basis zal willen neerleggen voor haar derde overwinning in Boekelo.

Dat Military Boekelo hoog aangeschreven staat mag blijken uit het feit dat Zara Tindell een graag gezien gezicht is tijdens de wedstrijd in Twente. De dochter van de Britse kroonprinses Anne zal op vrijdag morgen met The Precious One haar kunsten vertonen in de nieuwe zandpiste die de Military dit jaar voor het eerst in gebruik neemt.

Als eerste Nederlander verwachten we Jordy Wilken morgenvroeg om 9:42 uur in de ring. Vorig jaar kwam de KNHS talentenplanruiter nog ongelukkig ten val met Burry Spirit. Dit jaar komt hij sterk terug met Chapeau Spirit. Tijden de Nations Cup van Wiener Neustadt, waar Nederland de teamwedstrijd won, miste de ruiter met een vierde plaats net het podium.

Huidig Nederlands kampioene Alice Naber-Lozeman is uiteraard ook weer van de partij. De "Nederlandse Eventing Queen" zal gebrand zijn om geschiedenis te schrijven door haar zevende en tevens vijfde titel op rij te pakken. Op donderdag zal ze met ACSI Peter Parker rond de klok van twee uur in de ring verschijnen en op vrijdag zien we haar in actie met ASCI Zamzam.

Tim Lips zal zeker proberen om de begeerde eerste Nederlands overwinning in Boekelo dit weekend te boeken met een in vorm verkerende Bayro. Twee weken geleden won het duo nog in Varsseveld en zij zullen net als Althea Bleekman, Jan van Beek, Theo van de Vendel, Sanne de Jong en Renske Kroeze op vrijdag van start gaan in de dressuur.

Starttijden Nederlandse combinaties:
Donderdag:
7. Jordy Wilken – Chapeau Spirit: 09.42 uur
32. Alice Naber-Lozeman – ACSI Peter Parker: 14.05 uur

Vrijdag:
51. Althea Bleekman – Dasj: 09.00 uur
53. Jan van Beek – Diamond Lancer: 09.14 uur
54. Theo van de Vendel – Zindane: 09.21 uur
62. Tim Lips – Bayro: 10.31 uur
72. Sanne de Jong – Enjoy: 11.55 uur
85. Alice Naber-Lozeman – ACSI Zamzam: 14.40 uur
97. Renske Kroeze – Henri Z: 16.18 uur
Laatst bijgewerkt door Daihyo op 05-10-17 12:32, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Starttijden toegevoegd

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ann, GrapeshotBot, MariekeS_, Padoertje, Ramie en 5 bezoekers