Gerco Schröder neemt leidsels over van Henk Hammers

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-04-16

Gerco Schröder neemt leidsels over van Henk Hammers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-17 14:29 Tip de Nieuwsredactie

KWPN / Paard&Sport
Aangespannen sport


Wat heeft de springsport gemeen met de aangespannen sport? Springruiter Gerco Schröder onderzoekt het op de bok bij tuigpaardenspecialist Henk Hammers en ereklassepaard Briljant.

Larix-zoon Briljant is gezegend met een rijke hoeveelheid witte aftekeningen en staat te boek als een routinier. Met Henk Hammers heeft Briljant al veel gewonnen en nu is Gerco aan de beurt om de leidsels over te nemen. Tijdens het inspannen staat de ruin doodstil. "Een kwestie van controle," legt Hammers uit. "Daar trainen we veel op. Een tuigpaard dat niet wil stilstaan is gevaarlijk. Is het niet voor jezelf, dan wel voor anderen. Verregaande controle en gehoorzaamheid zijn belangrijk, maar dat geldt ook voor springpaarden. Een paard is een paard. Ze hebben in de basis allemaal dezelfde africhting nodig."

De aangespannen sport is een typisch Nederlandse sport die in het buitenland vrijwel geen bekendheid geniet. Waar Gerco zo goed als wekelijks naar een internationaal concours vertrekt, liggen er voor Hammers alleen nationale competities in het verschiet. Is dat een gemis?

"Als het een internationale sport zou zijn, was er wel meer handel in tuigpaarden. De omvang van de sport is niet zo groot. De toenemende vergrijzing is wat zorgwekkend. Wij zijn van mei tot en met september alle weekenden op concours en hebben ook een aantal competities, zoals het kampioenschap in de ereklasse, het dekhengstenkampioenschap en het kampioenschap voor fokmerries op de Nationale Tuigpaardendag. De concoursen in Opmeer, Norg en Buitenpost zijn voor ons mooie wedstrijden. We werken net zo naar een kampioenschap toe als ruiters in een andere discipline doen." Schröder, zo goed als elk weekend op de internationale concoursterreinen, gaat met veel plezier op concours: "Maar ik ga ook met volle vaart weer naar huis als het afgelopen is. Ik ben net zo graag thuis. Als het een periode super loopt, is het natuurlijk mooi. Ik ben niet anders gewend dan veel weg te zijn. Met het beste materiaal naar een kampioenschap werken blijft mooi. Het is elke keer anders."

Het gehele verhaal is te lezen in de Paard&Sport.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Mir, Damon26, fransje23, hooi, jitskenienke, MaanNaam, miereneter, Mnoonn, Phoeboe, Rainer, schumiegirl en 17 bezoekers