Military Boekelo heeft weer prachtig deelnemersveld

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11094
Geregistreerd: 20-04-16

Military Boekelo heeft weer prachtig deelnemersveld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-17 17:21

knhs
Eventing

Afbeelding
Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker. Foto door aniek1985

Van 4 tot en met 8 oktober staat één van Nederlands best bezochte buitensport evenementen weer op het programma. Het is dan tijd voor Military Boekelo. In het prachtige Twentse landschap zijn topruiters vanuit de hele wereld aan het werk te zien. Naast de internationale individuele wedstrijd vindt in Boekelo ook de finale van de FEI Nations Cup™ plaats en wordt het Nederlands kampioenschap beslecht.

Het hoofdterrein van Military Boekelo Enschede moest dit jaar door de komst van de vernieuwde N18 noodgedwongen verhuizen. Maar, zoals Boekelo voorzitter Robert Zandstra aangaf tijdens de perspresentatie; “we hebben de verplichte verhuizing omgevormd naar een fantastische nieuwe kans”. Daarmee doelt Zandstra op het schitterende nieuwe hoofdterrein dat is verrezen in het Teesinks Bos. De plaats waar in 1971 de eerste Military Boekelo het levenslicht zag. Terug naar de ´Oale grond´ dus voor het evenement dat vorig jaar 60.000 bezoekers trok.

Op de nieuwe uitvalsbasis is een schitterend aangelegde piste van 100 bij 60 meter gesitueerd met rondom volop ruimte voor het strodorp, tribunes, hosipitality ruimtes, horeca en meer. Bovendien staat op het aangrenzende Tesinkweide het gebouw met daarin alle kantoorruimtes en het perscentrum. Eventingruiter en vastgoedinvesteerder Max Trenning kocht het complex begin 2017 en stelde het aan de Military ter beschikking. Hiermee komen alle ondersteunde activiteiten onder één dak en is de droom werkelijkheid geworden om de kantoorfunctie in het dorp Boekelo zelf te huisvesten. Dit heeft het ook mogelijk gemaakt een vaste infrastructuur voor alle mogelijke nutsvoorzieningen te creëren. Ook het stallencomplex is verhuisd en de faciliteiten die daar worden geboden zijn eveneens een verbetering en de ligging is perfect ten opzichte van toegangswegen, cross en wedstrijdterrein.

Deelnemersveld


Zoals ieder jaar komen veel internationale topruiters naar de belangrijkste eventingwedstrijd van Nederland. Op de deelnemerslijst staan op dit moment 104 combinaties uit 17 landen. 14 landen brengen daarbij zelfs een volledig team op de been voor de landenwedstrijd. Uiteraard zijn de koplopers in de FEI Nations Cup Engeland en Duitsland van de partij. Onder de Engelse deelnemers ook prinses en voormalig wereldkampioene Zara Tindall-Philips. Voor Duitsland komt onder meer tweevoudig Boekelo winnaar Andreas Dibowski. Frankrijk staat vlak voor Nederland op dit moment derde in de tussenstand van de FEI Nations Cup serie en ook zij komen met sterke ruiters. Uit Nieuw Zeeland komt onder meer eventinglegende en tweevoudig Boekelo winnaar Mark Todd. Daarnaast toppers uit onder meer de Verenigde Staten, Ierland, Brazilië, Australië, België en Zweden.

Nederlands kampioenschap


Voor het Nederlands kampioenschap hebben zich acht ruiters gemeld. Uiteraard is regerend Nederlands kampioene Alice Naber-Lozeman van de partij. Naber brengt haar Olympische troef ACSI Peter Parker en ACSI Zamzam aan de start. Naber krijgt concurrentie van drievoudig Olympiër Tim Lips (Breda) met zijn toppaard Bayro. Ook Theo van de Vendel brengt zijn Zindane voor het eerste na de Olympische Spelen van Rio weer op een groot internationaal evenement aan de start. Naast deze toppers ook op de startlijst voor Nederland; jeugdbondscoach Jan van Beek met Diamond Lancer, Renske Kroeze met Henri Z en Althea Bleekman met Dasj. Jongste Nederlandse deelnemers zijn KNHS Talententeamlid Jordy Wilken met Chapeau Spirit en Boekelo debutant Sanne de Jong met Enjoy.

Olympisch kaderlid Merel Blom ontbreekt dit jaar op de startlijst. In dit na-olympische jaar heeft de amazone haar rechtenstudie prioriteit gegeven. Bondscoach Bettina Hoy zal na de eerste veterinaire keuring op woensdagmiddag bekend maken welke vier combinaties zij opstelt in het Nederlandse team.
Voor de Nederlandse ruiters is Boekelo tevens de laatste wedstrijd van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.

Programma Military-Boekelo Enschede 2017

Woensdag 4 oktober, 13.30 uur Veterinaire keuring
Donderdag 5 oktober, 09.00 – 16.30 uur Dressuur
Vrijdag 6 oktober, 09.00 – 16.30 uur Dressuur
Zaterdag 7 oktober, 09.00 – 16.30 uur, Cross Country
Zondag 8 oktober, 09.00 uur Veterinaire keuring
11.00 – 16.00 uur Springen en aansluitend prijsuitreiking

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Appaloosa9, Dala8, DL_, Eapy, GrapeshotBot, kwii, Naskapower, Tiffany en 12 bezoekers