Rotonde bij Nationaal Hippisch Centrum in gebruik genomen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10744
Geregistreerd: 20-04-16

Rotonde bij Nationaal Hippisch Centrum in gebruik genomen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-17 10:24 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Overige


Vanmorgen is de rotonde bij het Nationaal Hippisch Centrum op de N302 tussen Harderwijk en Apeldoorn officieel in gebruik genomen. De zogenoemde ‘prefabrotonde’ is in één weekend aangelegd. De komst van rotonde zorgt over enige tijd voor een veilige oversteek van paardensporters en fietsers van en naar de hei en bevordert bovendien de verkeersstroom van bezoekers naar het centrum.

Om 8:15 uur reden KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers, Connie Bieze (gedeputeerde bij de Provincie Gelderland) en Jan van Eijsden (wethouder van Gemeente Ermelo) in een aanspanning met twee KWPN-paarden over de rotonde en werd deze symbolisch en officieel geopend. Theo Ploegmakers: “Dit is weer een mijlpaal in de ontwikkeling van het Nationaal Hippisch Centrum. Wij zijn de Provincie Gelderland en Gemeente Ermelo heel dankbaar dat ze de KNHS hebben ondersteund in de realisatie van deze rotonde.”

Connie Bieze vult aan: “Dit is een primeur in Nederland en we zijn erg blij dat deze rotonde in Gelderland ligt. Het is een belangrijke innovatie op het gebied van onderhoud en wegbeheer. Deze rotonde is zo duurzaam mogelijk aangelegd met gebruik van recyclebaar materiaal. De rotonde is bovendien in één weekend aangelegd. Dat is niet alleen heel prettig voor de weggebruikers, maar ook voor het milieu omdat de automobilisten nu niet wekenlang omgeleid worden.”

Jan van Eijsden is eveneens zeer verheugd: “Op ons grondgebied ligt nu een prachtige en innovatieve rotonde. Het is bovendien de allereerste ‘paardenrotonde’ van Europa. We hebben dat met elkaar in goede samenwerking gedaan. Voor ons is het aanleiding om ook het gebied eromheen te optimaliseren. De Beek wordt verbreed en dit gebeurt uiterlijk begin volgend jaar zodat dit voor het komende outdoorseizoen helemaal geregeld is. Ook worden de fietspaden op het mooie heideveld aan de overkant van het centrum verbeterd en verbreed zodat niet alleen de ruiters een goede aansluiting hebben op de ruiterpaden, maar dat dit ook geldt voor alle fietsers en wandelaars. Op het gebied van toerisme doen we als gemeente veel en daar speelt een KNHS een belangrijke rol in.”

Naast de rotonde is een aparte oversteek voor ruiters en aanspanningen aangelegd. Bob van Asselt heeft het project vanuit de KNHS begeleid: “Door de huidige aanpak bereiken we volledig gescheiden verkeersstromen tussen paarden en gemotoriseerd verkeer. Dit komt de veiligheid op en rond het paard duidelijk ten goede. Het samenhangend vervoer en de te verwerken volumes op het centrum worden met de vele evenementen steeds groter. De komst van de rotonde zorgt voor een significante verbetering van de entree van het Nationaal Hippisch Centrum. Komend voorjaar wordt ook het verharde deel van De Beek verbreed. Daarmee krijgt het centrum een entree die bij de aangepaste eisen van de tijd past.”


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bridgetF, emilyslaluna, Josien_, Lara_Silver, Laulitz, oblix, Selente, sterregoud, Trendiction, zivazoef en 4 bezoekers