Harrie Smolders winnaar Global Champions Tour 2017

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5217
Geregistreerd: 20-04-16

Harrie Smolders winnaar Global Champions Tour 2017

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-17 20:34 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Springen

Afbeelding
Harrie Smolders met Don Vhp Z, foto door aniek1985.

Harrie Smolders (Lage Mierde) is door tweede te worden in de Grote Prijs van Rome de winnaar van de Global Champions Tour 2017. Een unieke prestatie voor de huidige nummer 6 van de wereld en de zilveren medaille winnaar van het EK vorige maand. Smolders is de eerste Nederlander die de prestigieuze Global Champions tour op zijn naam schrijft. Nog voor de laatste wedstrijd van de Tour wordt verreden is Smolders niet meer in te halen door zijn concurrenten.

“Super dat het gelukt is”, klinkt Smolders nuchter vanuit Rome. “Ik had het zelf niet verwacht en was er vandaag ook niet mee bezig. Ik was gefocust op mezelf en op mijn paard Don. Toen ik bij de beste drie zat bleek ik voor mijn concurrenten niet meer in te halen en kon ik het hier in Rome afmaken. Ze hebben geen kans meer”, lacht Smolders.

“Alles valt dit jaar op de juiste plaats. Emerald en Don springen de ene foutloze ronde na de andere. Ze zijn zo constant. Ik kan ze afwisselen en op het hoogste niveau in de Global Champions Tour rijden. Daarnaast nog het EK en meerdere landenwedstrijden. Onze kracht zat dit jaar echt in de breedte.”

In acht van de veertien wedstrijden van de Global Champions tour reed Smolders zich in de top van het klassement, met een overwinning in Chantilly en een tweede plaatsen in Hamburg en Rome. Smolders is de meest constant presterende ruiter van de Global Champions Tour 2017 met zijn toppaarden Don VHP Z, Emerald, Capital Colnardo en Zinius. In Rome reed Smolders zich met Don VHP Z op het podium.

Smolders moest het in Rome in de barrage opnemen tegen Marcus Ehning en de Zweedse Evalina Tovek. Ehning kreeg met Funky Fred vier strafpunten. Don VHP Z, de tophengst van Smolders, deed wat hij eigenlijk altijd doet en dat is geen fouten maken. Tovek bleef net als Smolders en Don VHP Z ook foutloos en kwam sneller over de finish, waarmee ze Smolders naar de tweede plaats verwezen.

Eerder op de dag won Smolders met Eric Lamaze al de teamwedstijd van de Global Champions League. Ook met zijn team Hamburg Diamonds staat hij op kop in de Global Chamions Tour. In november tijdens de finale in Doha kan Smolders met zijn team de Champions League winnen. “In Doha ga ik echt voor de dubbel en proberen we het af te maken. Dat zou echt fantastisch zijn”, vertelt Smolders.

Uitslag Global Champions Tour Grote Prijs Rome, 1.60m
1. Evalina Tovek (Zweden), Castello 194 (v.Cristallo), 0 – 0, 50.71 sec
2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 0 – 0, 52.43 sec
3. Marcus Ehning (Duitsland), Funky Fred (v.For Pleasure), 0 – 4, 47.90 sec

Tussenstand Global Champions Tour na 14 van de 15 wedstrijden
1. Harrie Smolders, 278 pnt
2. Lorenzo de Luca (Italië), 260 pnt
3. Christian Ahlmann (Duitsland), 257 pnt
5. Maikel van der Vleuten (Someren), 247 pnt

Laatst bijgewerkt door aniek1985 op 25-09-17 15:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Video toegevoegd


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: gabyfedde, Primavera, sanso en 21 bezoekers