Maneges Leidschendam gaan wat VVD betreft samen verder

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3583
Geregistreerd: 20-04-16

Maneges Leidschendam gaan wat VVD betreft samen verder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-17 20:44 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / AD
Manege
Afbeelding
Foto: bokker ydwine


De twee maneges aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam moeten mogelijk gaan samenwerken om te kunnen voortbestaan. Een voorstel om hierover in gesprek te gaan is afkomstig van de lokale VVD.

De liberalen hebben gehoord dat manege Hestar een verlenging heeft gekregen van het huidige contract met drie jaar. Manege Esbi zou niet zijn betrokken bij die contractverlenging. "Gaat de wethouder alsnog een overleg tussen Esbi en Hestar initiƫren, teneinde te komen tot een verkennend gesprek inzake samenwerking van de beide maneges?", is een van de schriftelijke vragen van fractievoorzitter Astrid van Eekelen aan het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg.

Esbi positioneert zich als een heel kleine manege en noemt zich daarom een stal. "Wij hanteren een maximum van zes ruiters per groepsles bij de beginners en bij de gevorderden maximaal acht ruiters per les op pony's en paarden van allerlei niveaus", aldus Esbi zelf op haar website.

Hestar functioneert als een stichting. De Stichting Leidschendamse Jeugdmanege is een organisatie zonder winstoogmerk en draait voor een groot deel op vrijwilligers. De stichting heeft tot doel kinderen te leren paardrijden in 'een prettige en veilige omgeving voor mens en dier'. Er zijn ook enkele lessen in het rooster voor volwassenen.

Hestar zegt wekelijks aan zo'n 275 leden les te gegeven. "Mogelijk door de inzet van het personeel en vrijwilligers", aldus de manege in Leidschendam.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, Baidu, DiscoDipp, Emmix, Eucalipta, fjordwijk, fleurtjeuh, ItsMe2, lianne18, Milo2012, Shawn, vienna1987, xVerax, ZKD en 23 bezoekers