Alsnog afstammelingenkeuring Trafalgar: voldaan bevonden

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3681
Geregistreerd: 20-04-16

Alsnog afstammelingenkeuring Trafalgar: voldaan bevonden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-17 20:26 Tip de Nieuwsredactie

*KWPN
Fokkerij, KWPN
Afbeelding
Riccardo Sanavio met Trafalgar. Foto door http://www.focussed.nl


Gisteren heeft de afstammelingenkeuring van de hengst Trafalgar (Totilas x Lord Loxley) alsnog plaatsgevonden. Trafalgar heeft hiermee voldaan aan de voorwaarden voor de hengstenselectie.

De alle zes donkerbruin tot zwart gekleurde veulens werden gepresenteerd aan commissieleden Marian Dorrestein en Reijer van Woudenberg en seniorinspecteur Wim Versteeg. Er waren zes veulens aanwezig, die volgens Dorresteijn “goed in de collectie van de thuis gescoorde veulens passen”. De vrij uniforme groep in het dressuurtype staande veulens waren volgens de commissie ruim voldoende tot goed ontwikkeld, met een goed gevormde hals en een voorhand die goed werd gebruikt. Kenmerkend voor deze rassige veulens is de lichtvoetigheid en souplesse in beweging. “De veulens hebben een goede schoft en een goed aangesloten bovenlijn. Het fundament straalt hardheid uit, maar af en toe hebben we een teer voorbeen geconstateerd. Het achterbeen is soms lang en staat soms achter het zwaartepunt. In beweging tonen de veulens takt en lichaamsgebruik. In draf tonen ze ruim voldoende houding, maar het achterbeen kan krachtiger ondertreden. De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte en de veulens tonen balans.”

Tot beste veulen van de collectie werd verkozen Mister M, uit de elitemerrie Falada (Fidermark x Lauries Crusador xx), gefokt en geregistreerd door mevrouw Lindeman.

Zodra de hengstenkeuringscommissies van de diverse fokrichtingen alle rapporten hebben samengesteld, worden deze gepubliceerd in IDS en in onze database.

Overzicht aantal aan huis gescoorde veulens per klasse op basis van het lineaire scoreformulier.

Gerelateerd bericht:
[VN] Afstammelingenkeuring: collectie veulens Trafalgar afgemeld


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Jatoby, Mareintje, MariekeS_, Niobe en 23 bezoekers