[HE]Zaterdag: Letterlijk en figuurlijk in het water gevallen

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5217
Geregistreerd: 20-04-16

[HE]Zaterdag: Letterlijk en figuurlijk in het water gevallen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-09-17 17:22 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community, Horse Event
Door Marjoow, its_laraa en Amanda


Wat was het vanmorgen vroeg toen we hoorden dat Horse Event vandaag is afgelast door de heftige regenval. Waar het Horse Event team meteen de praktische zaken regelde, heeft Amanda meteen Bokt op de hoogte gebracht en ook de Boktreporters getipt. Al om 6.00u vanmorgen waren we druk in de weer met regelen. Hele begrijpelijke beslissing en de enige juiste, maar wel een ontzettende domper. Hier leven we al naartoe sinds Juni dit jaar en dat het dan door de regenval niet door kan gaan is natuurlijk ontzettend jammer. Gelukkig is er met veel kunst- en vliegwerk geregeld dat het de zondag wel door kan gaan.

Vandaag zijn we (Bart, Jessica, Leo en Amanda) op het terrein geweest om te kijken hoe de Lounge erbij staat. Gelukkig werkt alles nog en konden we het meteen in orde maken voor morgen.
De lucht zag er nog wat dreigend uit, maar het op een enkel buitje na zien de voorspellingen er toch positief uit.
Afbeelding

Een enkel pad is slecht, maar de meeste paden liggen er goed bij.
Afbeelding

De Outdoor Gelderland piste heeft het helaas wel zwaar te verduren gehad. Daarom zijn de clinics verplaatst naar onder andere de KNHS Hal.
Afbeelding

Na een laatste regen- en onweersbui brak vanmiddag de zon weer door.
Afbeelding

Intern hebben wij na de bui nog onderstaand bericht verstuurd. Het wachten op Jessica duurde wel erg lang.

Bokt.nl verleidt beveiliging
Onze eigen Jessica heeft met haar charmes de beveiliging weten te overtuigen alle overbodige spullen naar de ingang te brengen. Helaas zijn zij tot op heden nog niet teruggekeerd in de Lounge. Wellicht onderweg weggespoeld door de hoosbui?
Afbeelding

Het verharde terrein lag er verlaten, maar verder prima bij. Ook de zandpistes zijn goed te rijden en de houten vlonders goed te bewandelen.
Jessica was inmiddels ook weer terecht.
Afbeelding

Afbeelding

Het parkeerterrein voor de trailers lag er ook aardig bij.
Afbeelding

En niet alleen wij waren op het terrein aanwezig om de Lounge te inspecteren, ook andere standhouders waren druk bezig om alles in orde te maken voor morgen en deelnemers en clinicgevers gaven hun paarden beweging.
Afbeelding

Ondertussen hadden we (Marjoow en its_laraa) voor vandaag al voorbereidend gedaan en dat willen we graag nog even delen. Er is dus geen live verslag, maar wel een beetje achtergrond informatie over de clinics die wij zouden gaan bekijken en live verslag van zouden brengen.

Als eerste stond voor ons de clinic van Rupert Isaacson op het programma. Rupert komt een clinic geven over "The Horse Boy Method". Rupert Isaacson is de auteur van het welbekende boek "De Paardenjongen" en het vervolg "De Lange Weg naar Huis". In deze boeken beschrijft hij de reis die hij samen met zijn zoon Rowan en vrouw heeft afgelegd.
Afbeelding

Wanneer Rowan tweeënhalf jaar oud is, wordt de diagnose autisme bij hem gesteld. Rowan heeft last van spastische aanvallen en wordt onhandelbaar. Al snel verliezen de ouders het contact met hem en hun wereld stort in. Tijdens een wandeling, kruipt Rowan door de afrastering van een weiland. Hij laat zich lachend en opgetogen voor de voeten van een merrie op de grond vallen. Rupert weet als paardentrainer dat dit levensgevaarlijk is. De merrie kan schrikken en Rowan vertrappen. Maar er gebeurt iets bijzonders; het lijkt alsof de merrie zich om Rowan ontfermt en er ontstaat een bijzondere band. Hierop besluit het gezin een reis te ondernemen naar Mongolië. De enige overgebleven plek ter wereld waar nomadenstammen volgens oude rituelen samenleven met paarden.

The Horse Boy Method


De "Horse Boy Method" is ontstaan doordat Rupert ontdekte dat Rowan alleen rustig en vrolijk was wanneer zij samen paardreden. Tijdens het paardrijden, begon Rowan vaardigheden te ontwikkelen zoals praten, leren lezen en tellen. Therapeuten hadden gezegd dat hij dit nooit zou kunnen. Dit alles heeft ertoe geleid dat Rupert "The Horse Boy Foundation" heeft opgestart waar hij kinderen met autisme, depressie en angst door middel van paarden helpt en heelt. Ze werken met verschillende programma's en dit alles is in samenwerking met universiteiten wereldwijd. Meer informatie over de Horse Boy Foundation kun je hier vinden: http://www.horseboyfoundation.org/Wat wij ook op het programma hadden staan, waren de shows van de 43e Gemechaniseerde Brigade.
43 Gemechaniseerde Brigade is dankzij zijn (gepantserde) voertuigen over grotere afstanden snel inzetbaar. Voor gevechts- of vredesoperaties of inzet bij rampen en calamiteiten wereldwijd. Maar ook voor ceremoniële taken en ter ondersteuning van civiele autoriteiten. Voor hen is de brigade bij crisissituaties het eerste aanspreekpunt in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht en Noord-Holland (behalve Amsterdam). 43 Gemechaniseerde Brigade heeft een reservisteneenheid: 10 Natresbataljon. Het gaat om zo’n 900 reservisten die de brigade kan inzetten in Noord-Nederland. (bron: https://www.defensie.nl/organisatie/lan ... de-brigade).

Afbeelding
De 43e Gemechaniseerde Brigade tijdens een clinic op vrijdag

Een kleine afvaardiging van deze 3000 mannen en vrouwen zijn naar Horse Event gekomen om daar een stukje geschiedenis te belichten en te verbinden met het heden. Eeuwenlang was het paard de basis van het leger. De cavalerie werd gevolgd door de rijdende artillerie en ondersteund met kanonnen. De paarden zijn vandaag de dag vervangen door verschillende type voertuigen met dezelfde kenmerken. De strijdmacht heeft hierdoor een andere functie gekregen. Een voorbeeld is de ceremoniële functie, zij begeleiden jaarlijks de Koning op Prinsjesdag.

Morgen zal Amanda een interview afleggen met deze Brigade.

Annemarie van der Toorn stond ook op ons lijstje met 2 clinics: Trailerladen en Samen leren met je paard. Zij is een bekend gezicht op Horse Event en ook dit jaar is ze er. In aanloop naar Horse Event zijn wij ook bij haar langs geweest om een interview te doen en te bekijken wat er gedaan wordt. Annemarie is een begrip in paarden Nederland als het gaat om communicatie met, en het oplossen van uitdagend gedrag bij paarden. Ze heeft een eigen trainingscentrum waar verschillende cursussen en een opleiding worden gegeven en waar paarden met problemen worden getraind. Ook dit jaar gaat ze weer aan de slag met voor haar onbekende paarden.
Het topic van ons bezoek aan Annemarie kun je hier vinden: [VN] [HE] Op bezoek bij... Annemarie van der ToornOnze laatste clinic die we zouden bezoeken, was die van Bastiaan de Recht.
Ook Bastiaan de Recht is een bekende op Horse Event. Elk jaar komt hij laten zien dat je niet alleen dressuur onder het zadel kan doen maar ook aan de lange teugel. Bastiaan is cum laude afgestudeerd in de opleiding Italiaanse klassieke rijkunst waar hij ook de titel Maestro bij kreeg. Tijdens en hierna heeft hij ook verschillende andere rijstijlen bestudeerd waardoor hij veel verschillende inzichten en kennis van heeft verkregen. Naast het bestuderen van rijstijlen heeft hij ook een interesse in de biomechanica en het welzijn van paarden. Door dit allen te combineren heeft Bastiaan tijdens zijn training een brede insteek waardoor hij voor elk paard de best aanpak kan gebruiken.

Afbeelding

Gelukkig gaat Horse Event morgen gewoon door. Wij hopen dat jullie door deze post toch een beetje hebben kunnen meemaken hoe HE eruit ziet. Morgen zullen Kimberley (AMomentLT) en Fleur (fleurjacbs) live verslag gaan uitbrengen vanaf Horse Event!


Stephanie
Correspondent

Berichten: 11410
Geregistreerd: 29-11-03
Woonplaats: Groningen

Re: [HE]Zaterdag: Letterlijk en figuurlijk in het water gevallen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 17:39

Leuk fotoverslag. Echt jammer dat het vandaag niet door ging. Zaterdag was de enige dag dat ik de mogelijkheid had om heen te gaan, maar helaasch :+ .

Voor degenen die er morgen zijn: veel plezier en ik wens jullie een hoop zonnestralen toe :D .

Viral Horses /3 : Instagram - YouTube

Eztelly

Berichten: 27
Geregistreerd: 01-11-16

Re: [HE]Zaterdag: Letterlijk en figuurlijk in het water gevallen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 18:02

Hopen op droog weer morgen!! :D

BartVB
Eigenaar

Berichten: 38757
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Re: [HE]Zaterdag: Letterlijk en figuurlijk in het water gevallen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 22:21

Heel leuk verslag :j

Maar een wat minder leuk begin van de dag, dat was even flink schrikken zeg :=

Terrein zag er vanmiddag al best OK uit, werd hard gewerkt om alles helemaal begaanbaar te maken. Heel veel complimenten voor de organisatie (die helemaal niet hebben geslapen lijkt het). Super moeilijke beslissing ook om een dag met zoveel mensen, clinicgevers en standhouders af te moeten gelasten.

Maar heel veel zin in morgen!

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

CoonArt

Berichten: 19690
Geregistreerd: 20-05-07
Woonplaats: In a trashcan, looking for food!

Re: [HE]Zaterdag: Letterlijk en figuurlijk in het water gevallen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-17 22:01

OH WAT BALEN! Tja, het weer heb je niet in de hand, hoe graag je het ook zou willen...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 bezoekers