Equitom opent centrum voor orthopedie en revalidatie

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10667
Geregistreerd: 20-04-16

Equitom opent centrum voor orthopedie en revalidatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-17 22:28 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Equnews.nl
Vastgoed


Op zondag 3 september opent Equitom officieel zijn nieuwe centrum voor orthopedie en revalidatie. In het Limburgse Lummen stelde Equitom gisteren het ultramoderne nieuwe centrum voor.

De uitbreiding van de kliniek, die in 2014 werd gebouwd, is een uitzonderlijke combinatie van installaties en apparatuur. De uitbreiding komt onder leiding van Tom Mariën’s collega, Edouard Adriaensen.

De nieuwe gebouwen bevatten 2 radiologiezalen en 2 echografiezalen met de toepassing van het nieuwe moderne UTC-toestel. Via het UTC is niet alleen mankementen zoals bij een gewone echografie zichtbaar, maar tevens ook de graad van schade. “Een belangrijke tool bij het bepalen van revalidatie termijnen,” verklaart Edouard Adriaensen.

Naast ruim 40 stallen zijn er ook nog enkele wachtboxen, wasplaatsen, een indoor stapmolen, spa voor paarden, grote binnenpiste, twee overdekte longeercirkels en een aquatrainer, kortom, alles om de paarden optimaal te begeleiden en onderzoeken.

Edouard Adriaensen is dolenthousiast en overtuigd van de meerwaarde van de uitbreiding. “Tot voordien werkten Tom Mariën (chirurg) en mezelf in één gebouw. Door de grote toename van klanten alsook de nood aan een optimale werking hebben we besloten dit nieuw gebouw te bouwen,” verklaart Adriaensen. “Omgeven door 15 hectare bos investeren we heel wat in ecologie. Zo wordt de volledige kliniek verwarmt door een bio-ketel. Daarbij wordt de paardenmest als biobrandstof benut. Ook alle regenwater wordt opgevangen.”

Zondag is deze kliniek publiek bezoekbaar.

Onlangs opereerde EQuitom nog een bonte pony, toegetakeld door de dierenbeul. Ondanks één oor minder, zorgde Tom Mariën met z’n team ervoor dat deze viervoeter nog een mooi leven kan genieten.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: beegee, Chant1982, idje, Rubs, Sushi_123, ttpaard, Vagabondo, YandexBot en 14 bezoekers