[VIDEO]Dagprijs kortebaan Bemmel voor André Uljee

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10659
Geregistreerd: 20-04-16

[VIDEO]Dagprijs kortebaan Bemmel voor André Uljee

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-17 13:25 Tip de Nieuwsredactie

Kortebaandraverijen.nl
Draf- en rensport


De dagprijs van Bemmel is donderdag gewonnen door André Uljee. De Voorschotenaar scoorde tijdens de koers over de Teselaar een fraai aantal van 38 punten, de hoogste score van alle 110 deelnemers die voor Bemmel een prognose hadden ingestuurd. In het regioklassement ‘Bollenstreek’ en in het algemeen klassement veranderde er weinig. Ralph Demmers blijft in beide ranglijsten de trotste koploper.

Het scheelde maar weinig of André Uljee was de dagprijs van Bemmel misgelopen. Hij tipte met Calistokingsdeep de juiste winnaar en vulde zijn kwartet kanshebbers aan met Columbine Lep, Obelix West en Wonnightstand. Exact dezelfde prognose als Cees Overweel en P.J. Boersen, die daarom net zoals Uljee 38 punten scoorden. Het tijdstip van inzending gaf dus de doorslag en daarin bleek Uljee de eerste van het trio te zijn die zijn tips inzond.

Uljee, Overweel en Boersen waren niet de enige deelnemers die de uiteindelijke winnaar Calistokingsdeep juist voorspelden. Ook Gerard Koop, Peter Welp, Erik Duijn, Fred Overdevest, Kees Knijnenburg, Frits Taag, Martin Dam, Roland Ligtenberg, Taede Bruijn, Tinus Boone, Wil Verduin en Jan van Grieken voorzagen een overwinning van de combinatie met Lindsey Pegram op de sulky. Voor Kees Knijnenburg was het de zevende keer dit seizoen dat hij de juiste winnaar voorspelde en daarmee is hij koploper. Deze koppositie moet hij overigens delen met Bob de Leeuw en Erwin Limmen, die elk ook zeven keer bonuspunten opstreken met het voorspellen van de juiste winnaar. Alex Koster, Ralph Demmers, Roland Ligtenberg en Ton Zuidgeest raadden dit seizoen ieder zes winnaars goed.

In het regioklassement ‘Bollenstreek’ breidde Ralph Demmers zijn voorsprong op de nummer twee van het klassement met twee punten uit. Demmers had na de kortebaan van Hoofddorp met een voorsprong van elf punten de touwtjes al stevig in handen, maar vergrootte zijn voorsprong zelfs naar dertien punten. Roland Ligtenberg verloor dus wat terrein, maar staat nog altijd tweede. Erwin Mohlmann en Henny van Seggelen zakten wat weg uit de top van dit deelklassement. Hun plekken zijn ingenomen door C.P. Venema en Jacco Mohlmann, die beiden volgen op veertien punten van koploper Demmers. Piet Zwart is momenteel de nummer vijf van dit deelklassement.

De volgende koers voor dit klassement laat even op zich wachten. Pas in Hillegom wordt de draad weer opgepakt. Daarna volgen Lisse en Utrecht, waar elke gewonnen rit niet één maar twee punten oplevert.

In het algemeen klassement moest Ton Zuidgeest pas op de plaats maken. Was zijn achterstand op de koploper na De Lier nog teruggebracht naar twee punten, na Bemmel kijkt hij tegen een achterstand aan van elf punten op de nog altijd leidende Ralph Demmers. Het trio dat dit seizoen de lakens uitdeelt in de TipCompetitie, Ralph Demmers, Kees Knijnenburg en Martin Timmer, scoorde op de Teselaar alledrie 31 punten en zagen hun onderlinge verschillen niet groter of kleiner worden.

Dat Zuidgeest wat terrein verloor gaf Erwin Limmen de gelegenheid om aan te sluiten bij de kopgroep, die nu uit vijf deelnemers bestaat. Wil Verduin volgt op de zesde plaats met een achterstand van vijftien punten op de Limmen. Piet Zwart steeg naar de zevende plaats, net voor Ap Opdam en Gerard Jungbacker, die wat plaatsen moesten prijsgeven. Ook Alex Koster moest een pas op de plaats maken, maar kan met een goede dagscore gerust weer een paar plaatsen stijgen. De onderlinge verschillen in de top van het klassement zijn namelijk klein. Kees Duijnisveld, de nummer twee van het algemeen klassement van vorig jaar, maakte tot dusver een vrij anoniem seizoen door, maar heeft zich inmiddels weer gemeld aan het front. Duijnisveld staat nu elfde en klopt hevig op de deur van de Top 10.

Na vijf kortebanen binnen twaalf dagen kunnen de deelnemers aan de TipCompetitie nu even op adem komen. De volgende kortebaan in Middenbeemster laat namelijk nog twee weken op zich wachten. De koers over de Rijperweg in Middenbeemster maakt deel uit van het regioklassement ‘West-Friesland’, het deelklassement waar met Wognum en Venhuizen pas twee koersen voor zijn verreden. Ton Zuidgeest heeft samen met Wil Verduin de leiding in dit deelklassement. Zij koesteren een voorsprong van zes punten op Edgar van der Linden, Jacco Mohlmann en Piet Zwart.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Radian6 en 3 bezoekers