Bernard Fonck FEI European Champion 2017 Reining

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10659
Geregistreerd: 20-04-16

Bernard Fonck FEI European Champion 2017 Reining

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-17 23:05 Tip de Nieuwsredactie

Westerntoday
Western

Afbeelding
Bernard Fonck met Smart N Sparkin. Foto door Andrea Bonaga / FEI

Bernard Fonck is vandaag FEI European Champion 2017 geworden met Smart N Sparkin met de score 225. Donderdag won hij ook al met het Belgische team de gouden medaille in de teamcompetitie. Ann Fonck pakte met Topgun Showtime de vierde plaats in de individuele finale, score 220,5. Cira Baeck reed met Shine N Whiz een 219,5 en werd daarmee gedeeld zesde. Alledrie de ruiters lieten weer topklasse reining zien en hebben overtuigend donderdag de teamcompetitie gewonnen. Keer op keer rijden deze combinaties rond en boven de 220.

Bo Brutsaert en Petra van Ede wisten zich via de consolation round alsnog te plaatsen voor de finale. Bo reed met CJ Whiz een 213,5 en liet helaas punten liggen in de stops. Haar cirkels waren zeer goed gereden en hadden een hoge moeilijkheidsgraad. Petra van Ede heeft met Wimpys Wound Up een 214 gereden en ook zei verloor wat punten in haar stops. Haar proef was net als de vorige proeven deze week heel mooi en clean met prachtige cirkels.

Junioren
In de individuele finale voor de Junioren kwamen maar liefst vier Belgische ruiters aan start. Nimroid Vannietvelt reed met Nic Ricochet een 212,5 en werd daarmee gedeeld 8ste. Bert Coeckelbergh reed met Toosexy for Ricochet een 210 en Keanu de Pauw met Exccaliber een 206. Raf Lambrichts reed helaas een 198,5. De Junioren finale is gewonnen door de Franse Axel Pesek met Uncle Sparky, score 221,5.

Young Riders
Gina Schumacher wist weer met Gotta Nifty Gun FEI European Champion te worden. Ze bracht gisteren ook het Duitse team naar de gouden medaille en wist nu individueel ook de gouden medaille te pakken. Met de score 224,5 won ze overtuigend de finale.
Drie Belgische combinaties kwamen aan start in deze finale. Steffy Meesen reed vandaag met Don Quintanas Whiz een mooie 217 en dat was goed voor een 8ste plaats. Amber Heidbuchel reed met Wimps Lil Prize ook een mooie 214 en daarmee werd ze 12de. Dit laat al zien dat de finale een hoog niveau had! Helaas reed Emmalee Penha een 0-score met Dunits Smoking Gun.

Klik hier voor de uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie