6 finales op zaterdag WK IJslandse Paarden

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3379
Geregistreerd: 20-04-16

6 finales op zaterdag WK IJslandse Paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-17 22:55 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / WK2017
Sportevenement

Afbeelding
Markus Albrecht Schoch met Kóngur frá Lækjamóti. Foto door melody7.

Vandaag begon de ochtend van het WK IJslandse paarden in Oirschot met de derde en vierde doorgang van de P1. Vervolgens werden er vijf finales verreden, drie B-finales en de eerste twee A-finales. Vervolgens was er een presentatie van de beste paarden uit de Fokkerij om ’s avonds te eindigen met een galashow. Tal van acts met daaronder The Future Guys, Dutch Vaulting Team, IJsbrand en Bram Chardon, Pierre Fleury en natuurlijk de nodige IJslanders lieten zichzelf in deze show van hun beste kant zien.

De P1, een telgangren over 250 meter waarbij de ruiters in duo’s starten, werd gewonnen door Markus Albrecht Schoch met Kóngur frá Lækjamóti (Zwitserland) met een tijd van 21,46 mag hij zichzelf de regerend wereldkampioen noemen. De tweede plaats is voor Young Rider Lona Sneve met Stóri-Dímon frá Hraukbæ (Noorwegen) met een tijd van 21,60. Þorvaldur Árnason en Thyrnir från Knubbo (Zweden) kregen met een tijd van 21,65 de derde plaats.

Na de P1 werden de B-finales van de T1 verreden. De T1 is een töltproef waarin de ruiters verschillende tempo’s tölt moeten laten zien. Nadat ze gisteren de B-finale van de V1 wonnen, waarmee ze een ticket voor de A-finale op zondag binnenhaalden, wisten Irene Reber en Þokki frá Efstu-Grund (Duitsland) dit vandaag weer voor elkaar te krijgen in de T1. Met een score van 7,83 hebben ze ook hier een ticket voor de A-finale op zak.
Op een gedeelde zevende plaats eindigden Frederikke Stougård met Börkur frá Sólheimum (Denemarken) en Eyjólfur Þorsteinsson met Háfeti frá Úlfsstöðum (Zweden), beide combinaties behaalden een score van 7,61. Johanna Beuk met Merkur von Birkenlund (Duitsland) en Thomas Larsen met Zorró frá Grímsstöðum (Noorwegen) reden ook in de B-finale mee maar kwamen helaas allebei niet door de keuring na de finale.

De volgende B-finale was die van de F1. Tijdens de F1 laten de combinaties alle 5 de gangen zien. Ook hier ging een Duitse ruiter er met het A-finale ticket vandoor. Jana Köthe en Fannar frá Kvistum (Duitsland) wonnen met een score van 7,05. De zevende plaats is voor Mara Daniella Staubli met Hlébarði frá Ketilsstöðum (Zwitserland) met een score van 6,79. Met een score van 6,43 is de achtste plek voor Silvia Ochsenreiter-Egli met Heljar frá Stóra-Hofi (Zwitserland). De negende plaats in het klassement is voor Mike Adams met Kafteinn frá Kommu (Engeland), zij scoorden vandaag 3,91.
Helaas kwam ook hier een paard niet door de keuring, Rasmus Møller Jensen met Garpur frá Kjarri (Denemarken) werd hierdoor geëlimineerd.

Na de lunch was het tijd voor de A-finale van de V1Y. Tijdens deze finale strijden de Young Riders tot en met 21 jaar om de wereldtitels bij deze viergangenproef. De wereldkampioen is Gústaf Ásgeir Hinriksson met Pistill frá Litlu-Brekku (IJsland), samen scoorden zij 6,80. De tweede plaats is voor Filippa Helltén met Máni frá Galtanesi (Zweden), zij scoorden 6,67. Met een score van 6,30 is de derde plaats voor Yrsa Danielsson met Hector från Sundsby (Zweden).

Daarna werd de B-finale van de T2 verreden. De T2 is een töltproef waarin de combinaties tölt in alle tempo’s moeten laten zien, en arbeids- tot middentempo tölt op de vrije teugel. Vignir Jónasson en Ivan från Hammarby (Zweden) wonnen deze finale met een score van 7,92 waardoor we ze morgen terug kunnen zien in de A-finale. De zevende plaats is voor Elin Tindskarð met Hölkvir frá Ytra-Dalsgerði (Faeröer eilanden) met een score van 7,42. De achtste plaats ging naar Viðar Ingólfsson met Kjarkur frá Skriðu (IJsland), zij behaalden een score van 7,08.

Vervolgens stond er nog een A-finale op de planning. Dit keer die van de F1Y, de vijfgangenproef voor Young Riders tot en met 21 jaar. De wereldkampioen is Máni Hilmarsson met Prestur (IJsland) met een score van 6,79. De tweede plaats is voor Sasha Sommer met Kommi fra Enighed (Denemarken), zij scoorden 6,41. Op de derde plaats eindigde Elsa Teverud met Bíða frá Ríp (Zweden), zij behaalden een score van 6,17.

Morgen ochtend start de laatste dag van het WK met de Speedpass P2 waarna de rest van de dag in het teken zal staan van A-finales.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Caatje87, wapitie en 9 bezoekers