Nationale Tuigpaardendag huldigt schitterende kampioenen

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3403
Geregistreerd: 20-04-16

Nationale Tuigpaardendag huldigt schitterende kampioenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-17 22:14 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Keuring, KWPN

Afbeelding
Eebert v. Atleet met Robbie van DIJK. Foto OLLIEFOTOGRAFIE

In een prachtige nieuwe piste vond vandaag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de 33e editie van de Nationale Tuigpaardendag plaats. Het werd zoals elk jaar weer één groot feest waar heel veel publiek vandaag kon genieten van heel veel goede paarden zoals kampioen tweejarige merries Kalina, kampioen driejarige merries Joy en kampioen keur/elitemerries Ilanda.​

IJzersterk
Uit twee groepen driejarige merries werden zeven paarden uitgenodigd voor de finale. En in die finale deed de ijzersterk bewegende Eebert-dochter Joy (uit Zoline ster v.Patijn, fokker Jelle Nagtegaal uit Hollum) van Johan Smink uit Steenbergen er nog eens een schepje boven op. Ze wist van geen ophouden en met veel takt, balans, dans en een fantastische draftechniek draafde ze naar de top. Ze kon haar rivale van de CK Noord Johannalina (Cizandro uit Briannalina keur v.Larix, fokker Sijmen Korevaar uit Wijngaarden) van Henk Minkema uit De Wilgen nu achter zich houden, in Noord moest ze in de nu ook weer best optredende Johannalina nog haar meerdere erkennen. Van Cizandro is ook Jaantje (uit Tuillerey ster pref v.Jonker, fokker J.C. van Arkel uit Herwijnen) van Gebr.den Otter uit Bruchem. Deze deftige, kwaliteisvolle merrie werd derde.

Veel kwaliteit
Bij de tweejarige merries kwam ook een nakomeling van Eebert op kop. En ook dat was een paard met een fenomenaal drafmechanisme en een geweldig type. Het was Kalina (uit Charisma keur v.Waldemar, fokker Gerrie en Gert Jan Hermanussen uit Beers) van Wout Liezen uit Wanneperveen die keer op keer zeer sterk optrad. De royaal ontwikkelde, mooi gemodelleerde Unieko-dochter Kureda (uit Ureda keur pref v.Jonker) van fokker/ger. Sander en Erik Daniëls uit Wageningen) ging naar de tweede plaats voor de heel complete en krachtig dravende Kondalina (v.Eebert), de halfzus van de driejarige Hannalina van H. van Boven uit Oosterwolde.

Op het achterbeen
Acht kwaliteitsvolle vier- t/m zevenjarige keur/elitemerries streden om het kampioenslint en ook hier was het een dochter van Eebert die de koppositie pakte. Ze heet Ilanda (elite uit Alanda ster v.Manno, fokker J.P.C. Ermens uit Oploo) en is van Hennie van Manen uit Ede Viggon van Beest uit Zoelen. Ze draaft weg op het achterbeen en klimt er dan geweldig in. Daarna de Cizandro-dochter Ilina (uit Ulina ster pref v.Manno) van fokker Wim van Schadewijk uit Ravenstein, een rijk gelijnde merrie met veel charme. De derde plaats was voor de Urgent-elitedochter Intens (uit Catherina HBC elite prok v.Tendens HBC,fokker J. Bloemert uit Staphorst) van de familie Veneklaas Slots uit Zeijerveld. Intens is een blije en krachtig bewegende merrie met een sterk achterbeengebruik.

Tuigpaard van het Jaar
De motivatie bij de verkiezing Tuigpaard van het Jaar was dat dit paard zelf goed had gepresteerd in de sport maar het ook in de fokkerij bijzonder goed doet. Tuigpaard van het Jaar 2017 werd de de KWPN-hengst Atleet, een zoon van Patijn uit Sintia (ster v.Waterman, fokker Ronnie Aalders uit Nieuw-Roden) van Gebr. Van Manen uit Ede en Wim Cazemier uit Indiana.

Afbeelding
Atleet, Tuigpaard van het Jaar 2017. Foto OLLIEFOTOGRAFIE


OllieFoto

Berichten: 14
Geregistreerd: 26-04-17

Re: Nationale Tuigpaardendag huldigt schitterende kampioenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-17 12:50

Meer foto's van de sfeer, paarden en de aanspanningen van die dag?
Facebook.nl/fotografieollie

OLLIEFOTOGRAFIE

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 19 bezoekers