België naar huis met twee vierde plaatsen EK Horseball 2017

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3385
Geregistreerd: 20-04-16

België naar huis met twee vierde plaatsen EK Horseball 2017

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-17 22:00 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Facebook Fédération Internationale de Horseball
Sportevenement
Afbeelding
Het Belgische Pro Elite team tijdens het EK. Foto: FIHB, Horse Ball m³


Vandaag zijn de laatste wedstrijden van het EK Horseball 2017 verreden in Saint-Lô, Frankrijk. De beide Belgische teams, de Ladies en de Pro Elite, gaan naar huis met een vierde plaats.

Ladies
De Belgische dames streden vandaag voor de bronzen medaille tegen Portugal, die sterk begon. Het Portugese team stond halverwege de eerste helft al met 3-0 voor, maar de Belgische dames gaven niet zonder slag of stoot op. Door fel aan te vallen maakten ze er nog voor de pauze 3-1 van.

In de tweede helft viel Portugal wederom hard aan en maakte er vrijwel meteen 4-1 van. Ook in deze helft lieten de Belgische dames zich niet op hun kop zitten en maakten er 4-2 van. Na enkele pogingen nogmaals te scoren lukte het de dames uiteindelijk om op 4-3 voor Portugal te komen. Snel daarna kregen de Portugezen de bal weer in handen en galoppeerden snel naar hun vijfde goal van de wedstrijd. Ondanks verwoede pogingen van beide teams om nogmaals te scoren, waarbij de Belgische Kimberly Hubeau in de laatste vijftien seconden nog van haar paard Tarantino viel, bleef de score gelijk.

Met 5-3 won Portugal deze wedstrijd en dus de bronzen medaille. Voor de Belgische dames een mooie vierde plaats op het Europees kampioenschap Horseball.

Het goud in de categorie Ladies is voor Frankrijk. Zij streden tegen Spanje. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd en stonden in de pauze dan ook op 3-3. Na de pauze maakte Frankrijk daar al snel 6-3 van. Na nog een doelpunt voor beide teams was de wedstrijd over en won Frankrijk met 7-4.

Pro Elite
Ook de Pro Elite van België streed voor de bronzen medaille, maar tegen Engeland. Engeland had al vanaf het begin veel balbezit en scoorde dan ook de eerste drie goals vrij snel na elkaar, tot grote frustratie van de Belgen. Na verlies van de bal bij de eerste poging om te scoren, lukte het ze toch om 3-1 te maken. Engeland kwam daar hard op terug door een snelle 4-1 te scoren. Robin Cool on Montmanix viel bijna van zijn paard Belle du Comun tijdens een nieuwe poging te scoren, maar met resultaat: 4-2. Ook hier kwam Engeland hard op terug en scoorde vlak voor de pauze een vijfde goal.

Na de pauze begon de Belgische Pro Elite met balbezit, maar miste bij een eerste poging tot scoren. De tweede keer lukte dit wel, Mathias Praet zorgde voor 5-3. De bal ging naar de Engelsen maar de Belgen verdedigden hun doel goed. Na een sterke actie om de bal af te pakken, waarbij de Engelse David Worthington van zijn paard Inchloss viel, galoppeerden de Belgen snel naar de andere kant van het veld om hun vierde goal te scoren.

Tijdens een fikse strijd waarbij de Belgen wederom goed verdedigden, kreeg Praet een gele kaart uitgereikt van de scheidsrechter te paard. Dit leverde de Engelsen een penalty op, maar geen nieuw doelpunt. Louis-Philippe van Troys scoorde tegen het einde van de wedstrijd de 5-5 voor België, waar Engeland uiteraard wederom hard op terug kwam door in de laatste seconden het zesde, en beslissende doelpunt te scoren.

De bronzen medaille is met 6-5 voor Engeland, wat België nogmaals op een vierde plaats zet.

Het goud in de Elite Pro-categorie is voor Spanje, die de laatste wedstrijd won van Frankrijk. Spanje maakte al vrij snel de 1-0, waar Frankrijk op reageerde door 1-1 te maken. De wedstrijd ging er hard aan toe, waarbij een speler van het Franse team al snel van zijn paard viel. Het werd 2-2 door penalty's en beide teams maakten daar voor de pauze nog 3-3 van. In de tweede helft scoorde Frankrijk meteen twee punten, maar tijdens de rest van de wedstrijd werden er heen en weer doelpunten gescoord. Het werd een spannende 7-7. Na een korte pauze werd er gespeeld om het beslissende doelpunt, dat uiteindelijk door Spanje gescoord werd. Frankrijk ging daardoor met de zilveren medaille naar huis.

Under 16
Al vroeg op de avond was het duidelijk dat het Franse jeugdteam de Europees kampioen was in de categorie U16 (Under 16). Het team won met 12-5 van Italië, daarmee eindigden ze met 12 totaalpunten, wat ruim voldoende was voor de overwinning. Portugal reed daarna nog een wedstrijd tegen Spanje, maar kon niet tegen het sterke Spaanse team op. Met 17-2 won Spanje deze wedstrijd en eindigde met 10 punten. Zij gaan dan ook met een zilveren medaille naar huis. De bronzen medaille is voor Italië.


Gerelateerd artikel:
[VN] Belgische teams sterk in kwalificaties EK Horseball


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Blackflag, FlyingShadow, Lysander, nano, nils, pnltl148, reina, RianneH, sem722, Shadow21 en 31 bezoekers