[BLOG] Mongol Derby 2017: Wie zit er achter Twitter?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Novalues

Berichten: 1221
Geregistreerd: 12-09-07
Woonplaats: Leiden

[BLOG] Mongol Derby 2017: Wie zit er achter Twitter?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-17 19:09 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community


De Mongol Derby is een race die wordt georganiseerd vanuit de Britse organisatie The Adventurists. Naast de Mongol Derby bieden zij 8 andere avonturen aan, waaronder een Mongol Rally (een auto'race' naar Ulaanbaatar) en The Ice run (een motorrace in Siberië van 650km). Een van de werknemers van the Adventurists is Katy Willings, ookwel bekend als 'the Chief'. Naast een aantal andere avonturen, draagt zij de verantwoordelijkheid voor de organisatie en het verloop van de Mongol Derby. Het is haar taak deelnemers te selecteren voorafgaand aan de race, de route uit te zetten, de urtuu's te plannen en de paarden te selecteren. Tijdens de race zit zij in Ulaanbaatar achter de knoppen: ze onderhoud het contact met de medische team, de dierenartsen en de andere vrijwilligers. Ze zorgt ervoor dat alle horsestations bemand zijn op het moment dat er ruiters verwacht worden. Daarnaast houdt ze de trackers van de ruiters in de gaten: bewegen ze allemaal, gaan ze de goede kant op? Tijdens de nacht houdt zij ze ook in de gaten: zijn ze niet stiekem toch aan het bewegen in de hoop een voorsprong te pakken. Voor ons, als volgers, zien wij haar voornamelijk als diegene die de Twitter volspamt met treffend commentaar en een goede dosis humor en sarcasme. En als je denkt dat haar taak makkelijk is dan vergis je je enorm, want buiten een beetje Twitteren, regelt ze dus ook alle logistiek! Om een beetje meer beeld van haar te krijgen, kan ik je absoluut dit artikel aanraden van de Daily Mail.

Afbeelding


En dan nu weer over tot de orde van de dag, want er is weer een dag op de steppe voorbij en Katy heeft voldoende gespamt om een goed beeld te schetsen! Allereerst de koplopers. Op Urtuu 16 met de helft van de totaal te rijden afstand overbrugt te hebben bevinden zich Jakkie, Ed en Marie en daarmee zijn hun posities ten opzichten van gister niet verschoven. Alle drie verbleven ze namelijk (op ongeveer 5 kilometer afstand van elkaar) tussen U11 en U12. Om 9 uur vanmorgen zat er tussen Jakkie en het groepje Ed en Marie nog ongeveer 40 minuten. Daaruit blijkt dat paarden die samen lopen, waarschijnlijk toch echt makkelijker gaan en daardoor net iets sneller lopen. De drie koplopers doen wel echt alleen het hoogst noodzakelijke op de horsestations. Zo bleef Jakkie slechts 20 minuten op U13, Ed 23 minuten en Marie (die bijna vijftig minuten na Jakkie binnenkwam!) 27 minuten. In die tijd hebben ze dus het paard de hartslag laten zakken, aangeboden bij de keuring, zadel eraf, eventueel zelf geplast, water gevuld, iets te eten gepakt, paard uitgekozen, gezadeld, GPS de juiste kant op gestuurd en vertrokken. Tijd gebruiken voor uitrusten is er dus absoluut niet bij bij de kopgroep. De komende dagen zal de race waarschijnlijk nog harder en scherper worden. Ieder ongelukje en iedere aarzeling gaat ten koste van de winst.

Dat laatste blijkt voornamelijk als je nu naar de positie van Leslie kijkt. Zij was de eerste dag ver op kop, en ook de tweede dag was ze aardig snel. Maar haar val van het paard, het terug moeten lopen naar U8, het zoeken, en het herstellen van een kit (waaronder zadel en hoofdstel) heeft erover gezorgd dat ze nu in de allerlaatste groep is, namelijk op U11, maar liefst 5 Urtuus verwijderd van de kopgroep. Met een beetje goede skills en goede wil van de herders is het voor haar nog mogelijk top 10 te rijden, maar dan mag er absoluut niets meer fout gaan.

Afbeelding

In de achtervolgersgroep steekt voornamelijk Barry er met kop en schouders tussenuit. Met al twee Derby's in de benen heeft hij natuurlijk ook al wel wat ervaring. Momenteel bevindt hij zich tussen U15 en U16. Mogelijk zal hij morgen aansluiting kunnen vinden bij de kopgroep. Maar ook Warren moeten we zeker niet vergeten. Hij besloot vandaag tussen U13 en U14 een eigen route te kiezen. Hiermee vermeed hij een onderdoorgang van een treinrails en vond hij zijn eigen weg erover heen. Dit is natuurlijk een behoorlijk risico en is alleen weggelegd voor de echte kaartlezers. Zij kunnen namelijk op basis van patronen zien wat ze waarschijnlijk tegen gaan komen. Anderen, die die set skills niet hebben, kunnen door dit soort acties in de problemen komen in terrein waarop ze niet bedacht zijn. De afsnijdroute heeft hem echter niet heel veel extra's opgeleverd. Samen met Dingo (die ook al een derby reed) bevindt hij zich vannacht op U15, op ongeveer 30km afstand van de kopgroep.

Uiteindelijk heeft iedereen vandaag zijn straffen (tot en met U11) uitgezeten en is het leaderboard behoorlijk accuraat. Waarschijnlijk zullen de volgende straffen op U22 of U23 moeten worden uitgezeten, maar dat is zeker nog 1,5 tot 3 dagen rijden.

Afbeelding

Morgenochtend om zeven uur lokale tijd (01.00 uur onze tijd) zullen de stipjes weer gaan bewegen tot half negen 's avonds lokale tijd (14.30 uur onze tijd). Inhoudelijk reageren op deze blog mag in dit topic. Om de Mongol Derby te volgen en er over mee te kletsen, kun je terecht in het eerste blogtopic.

Offical Leaderboard


Nessa

Berichten: 8615
Geregistreerd: 20-05-08
Woonplaats: Tilburg

Re: [BLOG] Mongol Derby 2017: Wie zit er achter Twitter?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-17 22:51

Weinig uitvallers nog!

Animals can't talk. If they say they can, they are lying!

Novalues

Berichten: 1221
Geregistreerd: 12-09-07
Woonplaats: Leiden

Re: [BLOG] Mongol Derby 2017: Wie zit er achter Twitter?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-17 08:10

Het valt inderdaad reuze mee! 6 geloof ik?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Rebecca, JoyenUnory, LDRD, Tinkermuts, Tzatziki en 8 bezoekers