Limbrichtse paardenhandelaar ontkent drugssmokkel

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3415
Geregistreerd: 20-04-16

Limbrichtse paardenhandelaar ontkent drugssmokkel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-17 09:46 Tip de Nieuwsredactie

1Limburg
Juridisch


Afbeelding
Foto via Wikipedia

Paardenhandelaar Mario van G. (52) uit Limbricht zegt niet schuldig te zijn aan drugssmokkel, een delict waarvoor hij momenteel vastzit in Engeland. Tijdens de eerste hoorzitting heeft hij 'not guilty' gepleit.
De handelaar heeft eerder in datzelfde land vastgezeten voor een vergelijkbaar delict. Dat bevestigen Engelse autoriteiten tegenover 1Limburg.

De politie van Thames Valley heeft in 2015 op kerstavond een paardentruck aangehouden in Binfield. In de wagen vond het Engelse politieteam bijna tien kilo cocaïne en 22.320 pond aan cash geld. Bestuurder Mario van G. werd gearresteerd. "We hebben destijds de truck aangehouden op basis van inlichtingen", zegt een woordvoerder van het korps. Diezelfde inlichtingen leidden tot een inval in een nabijgelegen woning. Daar vond de politie 213.700 pond aan cash, verstopt in een koffer die bovenop een kledingkast lag. "We hadden informatie dat hij dit adres zou bezoeken", vertelt de politiewoordvoerder. Het geld werd in beslag genomen en Van G. werd officieel verdacht van drugssmokkel en het witwassen van geld.

Van G. werd echter niet vervolgd voor genoemde feiten. "Hij heeft verklaard dat hij de drugs transporteerde onder dwang en dat het geld in zijn auto inkomsten waren uit zijn onderneming", zegt de woordvoerder. De jury, die in de Engelse rechtbank de beslissende stem heeft, vond het een plausibel verhaal. In juli 2016 hoorde de paardenhandelaar na een acht dagen durend proces 'not guilty' uit de mond van de juryvoorzitter. De tonnenvondst in het huis werd echter niet teruggegeven. In een apart proces, dat plaatsvond in april 2017, werd vastgesteld dat het geld rechtmatig in beslag is genomen.
Op 13 juli van dit jaar is Van G. opnieuw aangehouden in Engeland. De douane in Dover heeft vijftig kilo cocaïne in zijn paardentruck gevonden, verstopt in uitgehold deel van de wagen. Vervolgens werden er tonnen aan cash geld gevonden tijdens een huiszoeking in zijn woning in Limbricht. Vrijdag moest hij zich daarvoor verantwoorden voor de Canterbury Crown Court. Tot die tijd zit de Limbrichtenaar vast.

Een griffier van de Canterbury Crown Court, waar de Limbrichtse vijftiger zich vrijdag moest verantwoorden, laat weten dat Van G. officieel verdacht wordt van drugssmokkel. In eerste instantie werd hij ook verdacht van witwassen, maar dat heeft justitie laten vallen.

Er is een nieuwe hoorzitting gepland op 27 november. Naar goed Engels gebruik komt de verdachte dan met een statement over de zaak; hij zal moeten onderbouwen waarom hij niet schuldig is. Het Openbaar Ministerie moet die dag bewijs op tafel leggen om drugssmokkel aan te tonen. Een jury velt uiteindelijk het oordeel: schuldig of onschuldig. De Engelse advocaat van Van G. weigert, ondanks herhaaldelijke verzoeken, commentaar te geven op de zaak.

Gerelateerd bericht:
[VN] Drugsverdachte blijkt bekende paardenhandelaar


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jara, Maaikevdk, Nant, nicolanca, senta en 30 bezoekers