Officials: 'Plezier in de sport belangrijkste drijfveer'

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3391
Geregistreerd: 20-04-16

Officials: 'Plezier in de sport belangrijkste drijfveer'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-17 09:35 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Sport

Afbeelding
Foto door Renee Preijde

Vanaf 2009 doet de KNHS mee aan de ‘arbitragemonitor’ van NOC*NSF. In dit onderzoek wordt elke twee jaar de tevredenheid gemeten onder juryleden en overige officials binnen 17 sportbonden. Dit jaar hebben 893 KNHS-officials meegedaan aan het onderzoek. De meting wordt gedaan aan de hand van verschillende deelthema’s: motivatie, begeleiding en opleiding, faciliteiten en randvoorwaarden, beoordeling, informatievoorziening, klimaat en imago en veiliger sportklimaat.

Een paar uitkomsten van het onderzoek:
  • 65% van de KNHS-juryleden is vrouw, vs. 23% (alle bonden), de gemiddelde leeftijd is 53 jaar, vs. 50 jaar (alle bonden), met gemiddeld 19 jaar ervaring, vs. 18 jaar (alle bonden).
  • KNHS-juryleden zijn nog relatief vaak actief als sporter (52%, vs. 38%/alle bonden) en als trainer of coach (59%, vs. 38%/alle bonden).
  • Bij alle sporten is ‘het plezier in de sport’ (79%) de belangrijkste drijfveer om actief te zijn als scheidsrechter/jurylid, maar bij de KNHS-juryleden ‘scoort’ deze reden extreem hoog (89%). De motivaties ‘iets terug doen voor de sport/ vereniging’ (46%)/‘het betrokken blijven bij de sport’ (22%) spelen bij deze bond een grotere rol dan bij de meeste andere bonden.

Klik hier voor het gehele onderzoek.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Caatje87, Googlebot, Hanneke_68 en 5 bezoekers