[HE]Nog 5 dagen om je op te geven voor de clinics op HE!

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

[HE]Nog 5 dagen om je op te geven voor de clinics op HE!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-17 18:49 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl
Bokt community, Horse Event

Afbeelding
Polocrosse, foto door Leo

Van 8 tot en met 10 september vindt Horse Event weer plaats. Zoals altijd hebben wij weer een interessant programma in de Bokt Lounge. Klik hier voor het volledige programma van presentaties, workshops en clinics. Voor de inhoud van de workshops kun je in dit topic kijken: [VN] [HE]De workshops in de Bokt Lounge tijdens Horse Event

Vandaag willen we wat meer aandacht aan de clinics besteden. Zondag is namelijk de laatste dag dat jullie je in kunnen schrijven voor deze geweldige clinics en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Dus wacht niet te lang!
Wanneer staan welke clinics op het programma?

Vrijdag 8 september
Mennen: Vaardigheid
Een veelgevraagd item voor op Horse Event. Dit jaar hebben we in Stal Hulkesteijn een goede partner weten te vinden. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van jonge paarden en het geven van menlessen en kunnen dus precies de kneepjes van het vaardigheidsmennen uitleggen. Voorwaarde om aan deze clinic mee te doen is dat je paard natuurlijk al voor de wagen beleerd is.

Springen
Blijf jij cool bij het zien van een hindernis? Dan is de springclinic misschien iets voor jou. Internationaal springamazone Bianca Schoenmakers (oftewel Schoentje hier op Bokt) helpt je met het verbeteren van je rijstijlpunten op concours. Hoe maak je van die 6 nou een 7 en waar let de jury precies op? Ook zoekt ze nog filmpjes van wedstrijden om tijdens haar presentatie te laten zien waar de ruiter zich nog zou kunnen verbeteren.

Zaterdag 9 september
Proefgerichte clinic
Tijdens Horse Event geeft GP-jurylid Marlon van Wissen een proefgerichte clinic. Marlon is zelf ook als wedstrijdruiter actief en start momenteel Lichte Tour met haar zelfgefokte merrie Zilver Sun W. Daarnaast is zij als als docent verbonden aan de KNHS Instructeuropleiding Wedstrijdsport Dressuur niveau III/IV. Tijdens deze clinic worden wedstrijdcombinaties ter plaatse beoordeeld op de proef en geeft zij een toelichting hoe het cijfer tot stand komt. Dit jaar gaat Marlon echter nog een stapje verder. Kom je niet langs het juryhokje omdat je paard het spannend vindt of gaat hij in de staak? Geef je dan vooral op, want Marlon wil je hierbij helpen en laten zien dat je vaak al met kleine veranderingen een stuk verder komt.

Horse Agility
Een ander veelgevraagd item, werken met je paard op de grond. En wat is een betere manier om te laten zien hoe goed je kan samenwerken met je paard door samen een heel parcours af te leggen? Justine van de Berg, beter bekend als Duality op Bokt, is een ervaren Horse Agility trainer en beoefent zelf al flink wat jaren deze sport. Ze doet fanatiek mee met de competitie met haar eigen paard op hoog niveau. Door middel van positief trainen streeft ze naar een fijne samenwerking tussen mens en dier. Plezier in de lessen en trainingen staan dan ook voorop. Horse Agility is een onwijs leuke afwisseling voor paarden. Het is een uitdagend obstakel/behendigheids parcours waarin het draait om samenwerking tussen paard en eigenaar. Horse Agility is geschikt voor elk type paard. Het doel is om uiteindelijk om het parcours zo netjes mogelijk af te leggen zowel aan de leadrope als in vrijheid. Horse Agility heeft onwijs veel leuke oefeningen: van een enge doorgang tot bijvoorbeeld coördinatie oefeningen. Justine zal jullie dan ook alles vertellen over de sport! Horse Agility is lol met je knol.

Zondag 10 september
SGW
Heb je er ooit van gedroomd om eens les te krijgen van een Olympische ruiter? Dan moet je je zeker voor deze clinic opgeven. Elaine Pen zal namelijk deze clinic verzorgen. Zelf rijdt ze al jaren op het hoogste niveau en maakt ze nu ook deel uit van het Bavaria 0.0 Eventing Team. Het Bavaria 0.0 Eventing Team is de eerste commerciële ploeg in de paardensport, die zich richt op het begeleiden en opleiden van talentvolle eventing ruiters en amazones. Met als doel, aansluiting te vinden bij de wereldtop met de pijlen gericht op het WK in Tryon (USA) in 2018 en de Olympische Spelen in Tokio 2020. Elaine maakt graag wat tijd in haar drukke schema om een aantal enthousiaste mensen kennis te laten maken met de eventingsport.

Polocrosse
Er zijn niet veel teamsporten te paard, maar Polocrosse is daar één van. Het is een combinatie van polo en lacrosse en er wordt in teams van 6 spelers gespeeld. Het doel is heel simpel; scoren bij je tegenstander en voorkomen dat er bij jouw team gescoord wordt. Fleur Bartels van Polocrosse Vereniging Nederland laat dit jaar op Horse Event zien wat de sport inhoudt en hoe je hier nou het beste aan kan beginnen. Tijdens deze clinic is beenbescherming verplicht.

Inschrijven
Word je al enthousiast van deze clinics? Klik dan hier om je in te schrijven!

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: alysha92, amaniblauw, BlogBeat, Dees, diane1972, josien_m_, Laj1, Slmt9, winnetou4502 en 16 bezoekers