CAI Beekbergen goed van start met dressuur

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10901
Geregistreerd: 20-04-16

CAI Beekbergen goed van start met dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-17 21:13 Tip de Nieuwsredactie

Hoefnet
Aangespannen rijden

Afbeelding
Boyd Exell, foto door Cara Grimshaw/FEI

Alle ogen waren vanmorgen in Beekbergen gericht op de verrichtingen van de Hongaar Martin Hölle, die onder de wisselende weersomstandigheden een prachtige proef neerzette. Het vijfkoppige internationale jurycorps onder aanvoering van Jaap Boom beloonde de prestatie van de talentvolle menner met zijn KWPN-paarden unaniem met de eerste plaats.

Hölle verwees hiermee de leider in het tussenklassement na gisteren Gerald Rössler naar de tweede plaats. Bronzen medaillewinnaar van het Duits kampioenschap Lars Schwitte werd derde. De beste Nederlandse prestatie werd neergezet door Tom Engbers. De menner uit Vasse maakte begin dit seizoen zijn rentree in het internationale veld en heeft zijn zinnen gezet op een startplaats in Lipica, waar eind september het Wereldkampioenschap wordt verreden. Engbers reed zijn Dynamo en Diamond naar een keurige achtste plaats met een score van 48,79. Hij wordt gevolgd door Tristan Verheijen met 50,61. Oud-wereldkampioen Harrie Verstappen reed zijn tweespan routiniers naar de 13e plaats, gevolgd door Raymond Letteboer en Geert Dijkhof, die ex-aequo op de 14e plaats eindigden in het 62 deelnemers tellende veld.

Beekbergen is voor bondscoach Harry de Ruyter én voor een aantal andere landen zoals Oostenrijk, de laatste selectiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap op de staatsstoeterij in Slovenië.

Riant-menner Claudio Fumagalli schreef gisteren met zijn tweespan de VIP-Class op zijn naam. De in Beekbergen woonachtige Italiaan reed een span in opleiding; de vijfjarige paarden Heodoor (Bocelli x Nando) en Hertog (Waldemar x Balmoral) van Sandor van Vliet.

Vanmiddag stond de dressuur voor de paramenners en de vierspanrijders op het programma van het winderige, maar droge Beekbergen. Wereldkampioene bij de paramenners Francisca den Elzen won overduidelijk in haar rubriek, bij de vierspannen was het regerend wereldkampioen Boyd Exell die de overwinning claimde. Exell start in Beekbergen met het vierspan van de geblesseerde Amerikaanse Misdee Wrigley-Miller, waarmee hij enkele weken geleden ook de dressuur won in Riesenbeck: "Ik was erg tevreden over de paarden", vertelt Exell. "Ze bewogen goed en ook het uitstrekken ging naar tevredenheid."

Het vierspan van Chester Weber vormde een mooi blok en werd door de juryleden met de tweede plaats beloond. De derde plaats werd opgeëist door Glenn Geerts, die een zeer nette proef reed. Het beste Nederlandse resultaat ging naar Mark Weusthof die met een score van 53,45 op de zevende plaats eindigde in het veld met 22 deelnemers. De Italiaan Stefano Castelli trok zich voor aanvang van de dressuur terug uit de wedstrijd vanwege gezondheidsproblemen bij zijn paarden.

De dressuur van de paramenners werd gejureerd door level 2 juryleden Lysbeth Woudstra en Barry Capstick (IRL) en het Amerikaanse nationale jurylid en menner Marcie Quist. Zij plaatsten Francisca den Elzen met Bart Blom unaniem op de eerste plaats. Ingmar Veneman werd tweede, voor Aad van Marwijk, Martje Witvoet en nieuwkomer Marcel van der Laan.

Morgen wordt de marathon verreden en zondag de vaardigheid.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


CelinI

Berichten: 114
Geregistreerd: 06-08-06
Woonplaats: Apeldoorn

Re: CAI Beekbergen goed van start met dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-17 21:59

Was weer geweldig om te zien! Morgen weer een dag. Mijn favoriete onderdeel de marathon!

De Kuilen's Idsokeüs | Welsh NWR |

Daihyo

Berichten: 85503
Geregistreerd: 01-06-01

Re: CAI Beekbergen goed van start met dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-17 22:51

Morgen ben ik er zelf ook, met camera :j
Ben heel benieuwd!

∞ ♥ Jim & Noura ♥ ∞
Onafhankelijk voeradvies voor je paard: https://www.equinoji.nl
Win een snacknetje: https://www.facebook.com/EQUINOJI/photo ... 475173926/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: abbij, Everest, Fataal, Furbie11, Kirst000, naomi_mickey, Primavera en 15 bezoekers