Ponyteam vierde op EK Eventing

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-04-16

Ponyteam vierde op EK Eventing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-17 18:58 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Eventing


De Nederlandse eventingruiters hebben op het Europees kampioenschap voor pony´s een mooie vierde plaats gehaald met het team. Onder leiding van bondscoach Mans Buurman reden de ruiters een mooie constante wedstrijd in het Hongaarse Kaposvár. Individueel was Britt van Rijsewijk met Orchid´s Tigersun op plaats 10 de beste Nederlandse. Het teamgoud ging naar Frankrijk.

Na de dressuur moest Oranje nog genoegen nemen met een zesde plaats. Met drie foutloze rondes in de cross wist het team van Buurman op te klimmen naar de vierde plaats. Britt van Rijsewijk, Kristy Snepvangers en Elise Otto reden alle drie netjes door de cross en lieten alleen wat tijdfouten noteren. Okke Peemen ging als eerste van start voor Nederland en kreeg helaas twee weigeringen op combinatie hindernis 15. Op zondagochtend moest Okke zijn pony bij de laatste veterinaire keuring terugtrekken omdat hij niet helemaal fit was. De drie amazones sloten de wedstrijd netjes af. Britt maakte het nog even spannend in de driesprong, maar net als Kristy reed ze een foutloos springparcours, Elise kreeg helaas drie springfouten.
Team goud ging naar Frankrijk, voor Engeland en Ierland. Het individuele goud ging naar de Britse Georgina Herling met de beeldschone SF Detroit.

Bondscoach Mans Buurman (Roggel) kijkt terug op een goede wedstrijd. “Aan het begin van het seizoen twijfelde ik nog of we wel een EK team zouden hebben dit jaar, dat we dan nu afsluiten met een vierde plaats is super. De cross was mooi met twee scherprechters er in. Het water en de combinatie bij hindernis 15. Onze eerste ruiter Okke koos daar voor de directe route en liep tegen twee weigeringen aan, maar verder reed hij mooi rond. De meiden hebben daarna voor het alternatief gekozen bij 15 en dat ging super. De rol van Okke als eerste ruiter is dan ook heel belangrijk geweest. Hij was de enige die al EK ervaring had en liet zien dat het verder allemaal mooi liep. Dat gaf echt vertrouwen aan de anderen. Alle drie de amazones mogen ook nog langer bij de pony´s rijden, ik hoop met hen verder te kunnen bouwen naar volgend jaar. Ook de samenwerking hier met teamveterinair Rijk Jan Pleijter en de collega bondscoaches was top. Dressuurcoach Monique Peutz heeft mijn ruiters ook nog geholpen, dat was perfect”, vertelt Mans Buurman.

Uitslag EK Eventing pony´s Teams
1. Frankrijk, 141.60
2. Engeland, 152.40
3. Ierland, 170.20
4. Nederland, 185.90

Individueel
1. Georgina Herling (Eng) – SF Detroit, 40.90
2. Saffron Osborne (Eng) – Little Indian Feather, 42.80
3. Liloi Lourde Rocheblave (Fra) – Voltaire de Lalande, 46.90
10. Britt van Rijsewijk (Oisterwijk) – Orchid’s Tigersun, 51.30
17. Kristy Snepvangers (Bergen op Zoom) – Chanel, 66.00
20. Elise Otto (Schoonhoven) – Orchid’s Megan, 68.60
Okke Pemen (Meerle Bel.) – Hip Hop (teruggetrokken 2e veterinaire keuring)

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Bronsveen, Dandyyyy, ferike96, Fientj, Josien_, Kalea, Kinke, Pumpkinbroes, rink, Tinkermuts, x_Elise en 11 bezoekers