Prunthaller verliest rechtzaak

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10905
Geregistreerd: 20-04-16

Prunthaller verliest rechtzaak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-17 12:44 Tip de Nieuwsredactie

OEPS
Juridisch

Afbeelding
Foto door Amanda

Ulrike Prunthaller heeft meerdere rechtzaken verloren – en dat niet alleen bij het Hof van Arbitrage van de Oostenrijkse Paardensport Federatie (OPF). Ook de Rechtbanken bevestigen het strenge besluit van de OPF met betrekking tot de onjuiste trainingsmethoden van de amazone op alle fronten.

Het Hof van Arbitrage van de Tiroolse Paardensport Federatie heeft Prunthaller in de jaren 2011 en 2012 op grond van onjuiste trainingsmethoden een startverbod van enkele maanden opgelegd en tot een boete veroordeeld. Eindelijk is nu een streep onder deze zaak gezet.

Ulrike Prunthaller heeft op 20 augustus 2013 de aanklacht tegen de OPF ingediend. Bij de rechtzaak werd de gehele procedure van het Hof van Arbitrage van de paardensport Federatie inclusief verhoren van alle getuigen, alsook advies van experts verzameld en herhaald. Na dit meerjarige proces kwam het Gerecht tot dezelfde conclusie als het Hof van Arbitrage van de OPF. Daarom is de aanklacht van mevrouw Prunthaller in januari 2017 door de arrondissementsrechtbank voor civiele procedures op alle punten afgewezen en werd de amazone van stoeterij Bartlgut ook tot vergoeding van de kosten van het gehele proces veroordeeld (36.238,84 Euro). Ulrike Prunthaller ging in Hoger Beroep tegen dit oordeel, maar de Hoge Raad wees het Hoger Beroep zeer snel af. Daarmee is de zaak Prunthaller voor de paardensportfederatie en haar organen definitief afgesloten.

Inhoudelijk volgt de Hoge Raad van Wenen de redeneringen van de arrondissementsrechtbank op en neemt de verklaringen over. In haar uitspraak heeft de arrondissementsrechtbank als eerste instantie voor civiele rechtszaken niet alleen de juiste handelswijze van het Hof van Arbitrage bevestigd, maar ook de aan Prunthaller opgelegde straf wegens een tuchtrechtelijk vergrijp als niet buitenproportioneel erkend.

De amazone en haar trainer werden onder andere schuldig bevonden aan het gebruik van electro-shocks (tasers) tijdens trainingen. Door de arrondissementsrechtbank is in een 57-bladzijdentellend vonnis uiteengezet dat Prunthaller de haar ten laste gelegde tuchtrechtelijke vergrijpen moet verantwoorden.

In 2011 en 2012 mocht Prunthaller 9 maanden lang niet deelnemen aan paardensportevenementen. Daarnaast is ze door het Hof van Arbitrage van Tirol veroordeeld tot een boete van 4.000 Euro.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Nabster

Berichten: 2213
Geregistreerd: 06-10-16

Re: Prunthaller verliest rechtzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 12:46

Terecht. Tasers gebruiken, het idee alleen al.

De cursus: "omgaan met teleurstelling" is afgelast.

Anoniem

Re: Prunthaller verliest rechtzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 12:48

Wauw... meer kan je er eigenlijk niet over zeggen.

Al zo lang geleden ook weer.

Kuggur

Berichten: 13087
Geregistreerd: 04-07-06

Re: Prunthaller verliest rechtzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 12:55

Hoe gebruik ( ehm, misbruik) je eigenlijk een taser in paardentraining? Ik kan me niet voorstellen wat voor doel dat zou kunnen dienen.

Mousmous
Berichten: 1424
Geregistreerd: 02-01-09

Re: Prunthaller verliest rechtzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 13:13

Ik weet wel hoe ik een taser op haar zou gebruiken

LumosNox
Berichten: 149
Geregistreerd: 20-07-17

Re: Prunthaller verliest rechtzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-17 20:19

Wat een lef en gebrek aan inzicht om er nog proberen onderuit te komen ook. Goede straf voor dat mens. Hef klinkt niet positief dat "onder andere" schuldig bevonden :n


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Renaatt92, Traiectum, YvonneV en 4 bezoekers