Eerste Grote Prijs voor Vincent Geerink

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10912
Geregistreerd: 20-04-16

Eerste Grote Prijs voor Vincent Geerink

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-17 11:09 Tip de Nieuwsredactie

hippisch twente
Springen

Afbeelding
Vincent Geerink. Foto © Hippisch Twente

Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen. Hij was er al een paar keer dichtbij geweest, zoals in Wierden en het Duitse Lastrup, maar zaterdag was het zover. Op het Erve Maathuis nog wel, niet ver van huis. De 22-jarige Geerink raasde met zijn elfjarige bruine ruin Beaumont (v. Vermont x Julio Mariner) zo snel over de hindernissen, dat zijn vijf concurrenten in de barrage van de Roelofsen Trucks Grote Prijs van het CSI2 het nakijken hadden.

Gerben Morsink was de enige die net als hij ook in de extra rondgang geen fout maakte en op eerbiedige afstand de tweede plaats innam met zijn achtjarige zwartbruine hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve x Amor). Robin Bril completeerde het Nederlandse succes met de elfjarige bruine ruin Balou Puissant (v. Balouco x Animo). Achter Nadia Abdul Aziz Taryam uit de Verenigde Arabische Emiraten maakten Aniek Diks met Winston Jumper en Rob Scherphof met Davey het zestal vol.

Het was een loodzware wedstrijd op het Erve Maathuis, waar ook de klok een behoorlijke scherprechter was. Want nog zeven combinaties bleven zonder springfouten, maar haalden niet de maximaal toelaatbare tijd. Vincent Geerink pakte de zaken in de extra omloop meteen energiek aan. “Het is van de ene kant lastig als je de eerste bent, omdat je niemand voor je hebt bij wie je kunt zien waar je winst kunt pakken. Maar er tegenover staat dat je ook direct een scherpe tijd kunt neerzetten.”

Het pakte goed uit dat Geerink na de voorlaatste hindernis besloot een niet te kort rondje te maken. “Daardoor kon ik direct verder naar de laatste.” Het meest vreesde hij nog Aniek Diks, maar de amazone kwam na twee zeges in Geesteren nu niet zonder averij door de barrage. Zodat Vincent Geerink zijn ruin kon complimenteren, die het beter doet dan ooit. “Hij heeft nog nooit zo gesprongen als nu. Misschien komt dat ook door de manier waarop ik met hem omga. Ik laat hem in zijn waarde, kan hem niet dwingen. Bij hem werkt de lieve aanpak beter. Super voorzichtig is hij van zichzelf al. Hij laat zich steeds gemakkelijker rijden en springt hoger dan hij ooit heeft gedaan.”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers