Marten Luiten onverslaanbaar in KNHS-Felix Juristen Cup

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

Marten Luiten onverslaanbaar in KNHS-Felix Juristen Cup

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-17 04:18 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Dressuur
Afbeelding
Marten Luiten met Movie Star Foto: Aniek1985


Marten Luiten heeft vandaag in Roosendaal zeer overtuigend de finale van de KNHS-Felix Juristen Cup op zijn naam geschreven. Luiten is met pony Movie Star, in bezit van bokker Elfje, dit seizoen vrijwel onverslaanbaar en bleef nu ook al zijn concurrenten weer zeer ruim voor.

Luiten was zeer tevreden over zijn finaleritten. “In de landenproef ging het wel al heel fijn, maar in de Kür met de muziek erbij was het nog beter en mooier. Ik merk dat we steeds beter in vorm komen en hoop dat we zo door kunnen werken en hopelijk naar het EK mogen. Daar ben ik vorig jaar wel gaan kijken, en toen dacht ik daar wil ik een keer aan mee doen. Het zou wel gaaf zijn als dat nu echt gaat lukken want dit is mijn laatste jaar bij de pony´s. Daarna hoop ik de overgang naar de junioren bij de paarden te kunnen maken”, vertelt Marten die ondertussen ook met goed gevolg het vierde jaar van het gymnasium doorloopt.

Luiten won dan met overmacht, ook de prestaties en scores van de volgers mochten er zijn. Micky Schelstraete reed de ervaren Elin´s Noncisador naar de tweede plaats, gevolgd door Brandy Bos met Charming Foret. Bondscoach Monique Peutz was uiteraard ook aanwezig en vertelt enthousiast over haar ruiters. “Marten was vandaag echt een klasse apart, zeker in de Kür deed hij er echt nog een schepje bovenop. Ook de andere deden het echt goed. Het is mooi om te zien dat ze allemaal steeds weer progressie boeken en echt iets doen met alle aanwijzingen die ze krijgen. Deze finale was op de super mooie accommodatie van Den Goubergh in Roosendaal, maar ook alle andere wedstrijden zijn steeds op mooie locaties. Daar leren de ponyjeugd echt zoveel van. We zijn Jos Felix als sponsor zeer veel dank verschuldigd voor al zijn ondersteuning, hij is meer dan een sponsor, echt fantastisch. ”

Uitslag finale KNHS-Felix Juristen Cup
1. Marten Luiten - Goldwin's Hoeve's Movie Star, (73.974% + 79.625%) 76.800%
2. Micky Schelstraete -Elin's Noncisdador, (71.239% +72.833%) 72.036%
3. Brandy Bos - Charming Foret, (70.897% + 72.708%) 71.803%

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ubermetrics, YandexBot en 1 bezoeker