Eerste jeugdkampioenen NK IJslandse paarden bekend

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-04-16

Eerste jeugdkampioenen NK IJslandse paarden bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-17 22:01 Tip de Nieuwsredactie

*Persbericht
Wedstrijd


Afbeelding
Esmee Versteeg met Vika frá Árbakka. Foto door Lutra Photos, Taeke Otter.

Vandaag is de strijd losgebarsten tussen 43 jonge sportruiters op jacht naar een van de felbegeerde titels Nederlands Kampioen IJslandse Paarden voor 2017. Van heinde en ver zijn de jonge wedstrijdruiters afgereisd naar Noord-Sleen in Drenthe waar ze verblijven op Stoeterij Fitjar.
Vandaag zijn de eerste titels uitgereikt. De 15-jarige Esmee Versteeg reed met Vika frá Árbakka de sterren van de hemel in de viergangenproef V3. Met een geweldige 6,27 bleef ze de concurrentie ruim voor. Esmee rijdt nog maar kort in deze combinatie.

Ook voor de 16-jarig Zoë Adriaanse kan het weekend niet meer stuk. Zij mag zich een jaar lang Nederlands Jeugdkampioen noemen in de dressuur. Het goud was voor haar in de combinatie met Ísafold van de Hoge Bomen (met een uitstekend puntentotaal van 5.6). Daarmee bleef ze de 18-jarige Aileen Mentink uit Hengelo nipt voor die voor haar eveneens uitstekende proef het zilver mee naar huis neemt.

Zoë Adriaanse neemt morgen niet alleen een gouden plaats mee naar huis. Ook in de viergangenproef was deze jonge ruiter uit Winterswijk zeer succesvol wat haar een zilveren plaats opleverde.

Morgen vinden de overige finales plaats. Het belooft nog een spannende dag te worden voor vele jeugdruiters. De resultaten liggen dicht bij elkaar dus in de finales gaat het erom spannen.

Jeugd NK IJslandse Paarden en Fitjar 2017

Het Jeugd NK IJslandse Paarden is landelijk een van de grootste en zeker de belangrijkste wedstrijd(en) in Nederland voor de jonge amazones en ruiters in de ‘IJslandse wereld’. Bij het NK staat verbinding, plezier, prestatie, saamhorigheid en respect voorop naast het behalen van een top prestatie. Dit jaar is evenals vorig jaar de organisatie van het Jeugd NK in handen van Stoeterij Fitjar in Noord-Sleen. Gelijktijdig met het NK IJslandse Paarden voor de Jeugd vindt Fitjar 2017 plaats. Fitjar 2017 is een in binnen- en buitenland bekend jaarlijks terugkerend evenement waar jong en oud vanuit geheel Nederland aan deelnemen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AlwaysH, Astrid_Brann, BlogBeat, Jodi93, Lauss_, Lielle, maava, Marita, rosak en 8 bezoekers