Mexicaanse ruiters winnen rubrieken op Outdoor Gelderland

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10659
Geregistreerd: 20-04-16

Mexicaanse ruiters winnen rubrieken op Outdoor Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-06-17 11:18 Tip de Nieuwsredactie

outdoor gelderland
Springen

Afbeelding

Gisteravond stonden er geen Olympische namen bovenaan in de hoogste springrubriek op Outdoor Gelderland, maar twee Mexicanen die de eerste prijzen pakten. Daarvan is Ernesto Canseco in Nederland het meest bekend, aangezien hij al zestien jaar voor de Friese VDL Stud werkt. “Ik kwam op mijn vijftiende naar Nederland”, vertelt hij in perfect Nederlands.

Ernesto Canseco won eerder op de dag al de 1.20m rubriek om de Jumping Schröder Tubbergen Prijs met Fugero Carlos (v. Zirocco Blue VDL) en schitterde vanavond in de 1.40m Anemone Horse Trucks Prijs met 126 deelnemers op de kwaliteitsvolle merrie Celebrity VDL (v. Indoctro).

“Hier doe je het voor. Alle dagen keihard werken om dagen als vandaag mee te mogen maken. Toen ik vijftien was, was dit al mijn droom. Anders laat je niet alles achter in Mexico”, vertelt Ernesto Canseco. Dertien jaar lang woonde hij bij de bekende hippische familie Van de Lageweg in huis tot hij drie jaar geleden ging samenwonen met zijn vrouw.

Hoewel hij in Arnhem twee rubrieken won, noemt Ernesto Canseco zich geen talentvolle ruiter. “Dan zou ik veel vaker zulke rubrieken winnen. Het is gewoon hard werken. Dat is niet dramatisch bedoeld hoor, maar ik moet er meer moeite voor doen dan ruiters die van nature meer talent hebben”, lacht hij.

Zijn landgenoot Eugenio Garza Perez, die de andere eerste prijs pakte met Bariano (v. Jetset_D), noemt hij wel talentvol. “Hij studeert nog aan de universiteit, maar hij zou nog een grote ruiter kunnen worden. Een jongen die geweldige, ervaren paarden ter beschikking heeft en getraind wordt door niemand minder dan Eddie Macken. Hij komt uit Mexico, woont in Wellington en is nu voor twee maanden in Europa om hier concoursen te kunnen rijden.”

De twee andere internationale rubrieken op Outdoor Gelderland werden gewonnen door de Jordanees Ibrahim Hani Bisharat (1.35m Poorters Prijs) en de Spaanse Diana Marsa-Lafarge (1.30m Jumping de Achterhoek Prijs). In de nationale 1.20m finale om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee won Kimberly van Engelen en dat was meteen de enige Nederlandse zege van de dag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chocky84, SemrushBot en 11 bezoekers