Nederland door pech uitgeschakeld in Nations Cup dressuur

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10661
Geregistreerd: 20-04-16

Nederland door pech uitgeschakeld in Nations Cup dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-17 23:48 Tip de Nieuwsredactie

*knhs
Dressuur

Afbeelding
Edward Gal en Glock's Voice Foto via CHIO Rotterdam

Het Nederlandse dressuurteam heeft vanavond door pech geen resultaat kunnen neerzetten in de landenwedstrijd van het CHIO Rotterdam. Het paard Cennin van Madeleine Witte-Vrees trapte kort voor aanvang van hun proef een ijzer af en kon niet in de ring verschijnen. Met de huidige regels was daarmee ook het team uit de strijd. Edward Gal was individueel wel de beste in de Grand Prix Special. De landenwedstrijd werd gewonnen door de Verenigde Staten.

De FEI Nations Cup was donderdag begonnen met de Grand Prix waarin alle teamruiters aan de start kwamen en de beste drie resultaten meetelden voor het landenklassement. Het team van bondscoach Rien van der Schaft stond na dat eerste onderdeel op een tweede plaats. Het vervolg van de landenwedstrijd werd vanavond in Rotterdam verreden. Twee combinaties zouden daarbij in de Grand Prix Special starten, en hun beide resultaten waren van belang voor het team. Madeleine Witte, donderdag nog goed voor het beste Nederlandse resultaat, was een van die combinaties, maar zij kon dus helaas niet van start.

De overige twee ruiters (Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout) kwamen aan de start in de Kür, maar van hun scores telde alleen de hoogste mee voor het team resultaat. Al met al geen teamresultaat dus voor Nederland, individueel was er wel succes. Edward Gal reed zijn Glock's Voice naar de zege in de Grand Prix Special. Hans Peter Minderhoud werd met Glock's Johnson TN N.O.P. tweede in de Kür, Diederik van Silfhout werd met de in een landenwedstrijd debuterende Four Seasons knap zesde in de Kür.

Onvrede over Format
Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is niet blij met de huidige FEI regels. “Het is heel vervelend dat dit nu gebeurt, maar dat is niet anders. Wat het vooral aantoont is dat dit door de FEI opgesteld format voor de Nations Cup niet werkt. Wij vinden dat altijd de beste drie resultaten moeten tellen, ongeacht in welke proef die zijn behaald. Dit format is niet uit te leggen en het haalt ook de spanning uit de wedstrijd. We zullen er zeker over in discussie gaan met de FEI.”

Bondscoach blij met prestaties
Bondscoach Rien van der Schaft is heel blij met de prestaties die hij gezien heeft. “Hans Peter en Edward reden heel goed. Ze deden wat van ze verwacht werd, maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend dat dat iedere keer lukt. Dat is echt heel erg knap. Diederik knalde er ook weer op. Hij maakte twee foutjes, maar weet die dan in een laatste lijn geweldig te herstellen. Dat laat zien dat hij niet alleen in het lichaam goed rijdt, maar ook in het hoofd. Mijn complimenten voor de prestaties. Ook Emmelie Scholtens heeft zeer goed gepresteerd hier in Rotterdam. Zij zat niet in het landenteam, maar heeft wel een prachtige score neergezet. Dat we hier geen teamresultaat hebben neergezet is balen, maar dat is nu eenmaal niet anders. Ik heb weer genoten van mijn baan, het wordt niet makkelijker, wel steeds leuker.”

Uitslagen dressuur CHIO Rotterdam

FEI Nations Cup
1. Verenigde Staten, 446.442
2. Zweden, 427.035
3. Duitsland, 414.031

Grand Prix Special
1. Edward Gal – Glock's Voice, 75.078%
2. Kase Perry-Glass (VS) – Goerklintgaards Dublet, 71.784%
2. Therese Nilshagen (Zwe) – Dante Weltino OLD, 71.784%

Grand Prix Kür
1. Laura Graves (VS) – Verdades, 80.980%
2. Hans Peter Minderhoud – Glock's Johnson TN N.O.P., 78.890%
3. Jorinde Verwimp (Bel) – Tiamo, 77.560%
6. Diederik van Silfhout – Four Seasons, 72.170%

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Anne_GTI

Berichten: 17852
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Re: Nederland door pech uitgeschakeld in Nations Cup dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-17 23:51

Waarom niet snel het ijzer er weer onder timmeren? Gebeurt met springen regelmatig.

aniek1985
Fotograaf

Berichten: 10520
Geregistreerd: 18-05-05
Woonplaats: Schagen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-17 23:53

Dit staat erover op de site van het KNHS:
Cennin gaat niet van start in de Grand Prix Special van CHIO Rotterdam. “Op het voorterrein trapte Cennin een ijzer af. Er is teveel van de hoefwand af om er nu een nieuw ijzer onder te slaan. We willen geen risico’s nemen in aanloop naar de volgende observatiewedstrijd om in aanmerking te komen voor het EK-team, dus Madeleine Witte-Vrees start helaas niet in de Nations Cup,” legt teammanager Ad Wagemakers uit.

vur

Berichten: 3964
Geregistreerd: 16-11-08
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-17 08:39

Op een andere site staat weer dat doordat een stukje wand mee was gekomen, er een nieuw ijzer gesmeed moest worden en dat daar niet genoeg tijd voor was.

In der Ruhe liegt die Kraft.

pantarhei

Berichten: 8617
Geregistreerd: 09-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-17 09:47

Vond de proef van Hans Peter beter dan die van Laura Graves. laura reed wel een hogere moeilijkheidsgraad en maakte enkele foutjes. Machtige proeven ook van de Belgische en de Engelse die als laatste startte had super gave schotse en of Ierse muziek
Laatst bijgewerkt door pantarhei op 25-06-17 09:59, in het totaal 1 keer bewerkt

vilheide

Berichten: 1371
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-17 09:49

pantarhei schreef:
Vond de proef van Jan Peter beter dan die van Laura Graves. laura reed wel een hogere moeilijkheidsgraad en maakte enkele foutjes. Machtige proeven ook van de Belgische en de Engelse die als laatste startte had super gave schotse en of Ierse muziek


Reed er ook een Jan Peter mee dan? :D :D

Groetjes Jolanda

pantarhei

Berichten: 8617
Geregistreerd: 09-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-17 10:00

:Y) :D :D

GeraldineVD
Berichten: 1024
Geregistreerd: 10-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-17 21:47

Wat een pech met dat ijzer. Misschien was het op 3 ijzers ook wel gelukt... het is tenslotte allemaal stabiele topbodem.

Wiskey1
Berichten: 1670
Geregistreerd: 15-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-17 21:53

InekeN schreef:
Wat een pech met dat ijzer. Misschien was het op 3 ijzers ook wel gelukt... het is tenslotte allemaal stabiele topbodem.

Dat betwijfel ik. Trek zelf maar eens 1 schoen uit en ga dan maar lopen, ongeacht waar je loopt, loop je toch anders en in onbalans. Zeker op dit niveau is dat niet wenselijk. Heb overigens ook paarden gezien die heel gevoelig lopen als ze net van ijzers af zijn, dat heeft ff tijd nodig om te wennen

Irkoon (v. Marlon)
Dressuur B+8
Springen B+2


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Femke_Tweety, jusdepomme, Sanet, ulaantje en 15 bezoekers