CHIO: Emmelie Scholtens naar winst in Grand Prix

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10895
Geregistreerd: 20-04-16

CHIO: Emmelie Scholtens naar winst in Grand Prix

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-17 20:47 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Dressuur, CHIO


Emmelie Scholtens en de bloedmooie hengst Apache hebben in nieuwe Interchem stadion bij het CHIO Rotterdam de driesterren Grand Prix gewonnen. Emmelie hield haar trainer en favoriet Edward Gal met Glock’s Zonik achter zich. Het verschil was gering: 75.88 tegen 75.44 procent.

Naast de landenwedstijd (CDIO5*) is de driesterren Grand Prix in het Kralingse Bos een belangrijk observatiemoment voor bondscoach Rien van de Schaft richting het EK in Gothenburg. De juryleden in beide wedstrijden zijn gelijk. Apache en Emmelie Scholtens scoorden vandaag zelfs beter dan Madeleine Witte-Vrees en Cennin gisteren in de Grand Prix voor de landenwedstrijd. Ook Edward Gal en Glock’s Zonik deden het beter dan Edward en Glock’s Voice gisteren. Dat is voor de bondscoach een mooie opsteker richting het NK en het EK.

Hoewel het nieuwe Interchem stadion ruimer is dan het oude, was er voor de paarden best nog veel te kijken. Apache en Glock’s Zonik lieten zich echter niet imponeren en scoorden met hun fantastische bewegingen.
De plaatsten vier tot en met zeven werden bezet door de Nederlandse combinaties: Jeannette Haazen met D’Abanos, Tommie Visser met Vingino, Lynne Maas met Uranium en Patrick van der Meer met Zippo.

Morgenmiddag rijden de combinaties in het CDI3* in het Interchem stadion de Grand Prix Special en de Kür op Muziek. Morgenavond wordt de FEI Nations Cup beslist in de Special en de Kür.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ClauH, Eloya, Facebook, hel1, ladyisabelle, ReadTheRulez, Roadracer, Wistaire, x_Milou en 15 bezoekers