Lia Freriks wint CRI 3* op DRHA Reining Challenge

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10842
Geregistreerd: 20-04-16

Lia Freriks wint CRI 3* op DRHA Reining Challenge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-17 17:08 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Western
Afbeelding
Paard in een spin. Foto: Marylon Brouwer


Gisteren is de CRI 3* voor Junioren, Young Riders en Senioren verreden tijdens de DRHA Reining Challenge in Grathem. Er was een groot en sterk deelnemersveld en de laatste kwalificatiescores voor het FEI EK & WK zijn verreden. De CRI 3* voor Senioren is gewonnen door Lia Freriks met Ready for Revolution, score 145. De winst bij de Junioren ging naar Erin Wielsma met Gun Ho Chex.

Lia Freriks wist voor de tweede keer de CRI3* op haar naam te schrijven met haar 7-jarige hengst Ready For Revolution. Met de score 145 liet ze haar concurrenten achter zich en hiermee gaat ze met twee goede FEI scores op zak aan start op het NK Reining aanstaande zaterdag. Ook Petra van Ede heeft op beide CRI 3* in Nederland goed gereden. Met zowel Spook So Fly als Wimpys Wound Up heeft ze laten zien een stabiele en goede combinatie te zijn.

Jurgen Pouls kwam gisteren niet aan start met Paula First Gun, maar zij hadden dan ook hun kwalificatiescores al op zak. Op de CRI 3* op de DRHA Spring Slide reed deze combinatie een 144 en in Mooslargue vorige week een 145 en een 147. Een zeer interessante combinatie dus die ook aanstaande zaterdag op het NK Reining zal strijden voor de titel en een plek in het team. Ook Roel van Dijk gaat met goede kaarten aan start komen op het NK, want met Reining Gunballs reed hij in Le Pin vorige week een 144,5 en een 146 op de CRI 3*. Gisteren reden ze in de CRI 3* een 140,5.

Anne Grether reed met Wimpys Little Tejano op de CRI3* op de DRHA Spring Slide een 144 en kwam gisteren wederom aan start op de CRI3*. Helaas kregen ze na hun run een no-score en missen ze hun tweede kwalificatiescore. Ze hebben echter nog wel een mogelijkheid om deze score te rijden in Denemarken.
Roy van der Hoeven heeft vorige week in Le Pin zijn kwalificatiescores gereden. Met A Chick On Wiskey reed hij daar een 143,5 en 142,5 en daarmee mooie kwalificatiescores.

Maar er zijn nog meer combinaties die hun kwalificatiescores binnen hebben en op het NK Reining 2017 zullen gaan strijden voor een plek in het Nederlandse team. Suzanne Scharroo reed haar kwalificaties met Royal Big Step BB en zal zaterdagavond aan start komen met haar tweede troef Walla Whiz N Tari BB. Minou Geurts is ook een zeer sterke combinatie met Frozen Tropical en zij reden onder andere mooie kwalificatiescores in het Engelse Bodiam. Olivier van den Berg heeft zijn kwalificaties gereden met Heza Travelin Chic. Liza Groot Severt en Mariska Hak zijn er helaas niet in geslaagd om hun tweede kwalificatiescore te rijden. Zij hebben echter net als Anne Grether de mogelijkheid om deze nog te rijden in Denemarken.

Young Riders
Donna Valent reed met Hot Peppy Chic gisteren de CRI3* Young Riders en met de score 140,5 werden ze tweede achter de Belgische Steffy Meesen. Fabienne Cosijnse werd gisteren met Shining San Tari derde met score 138,5, maar de Young Riders zitten qua scores allemaal dicht bij elkaar in de CRI uitslagen. Het NK Reining zal zaterdag dan ook erg spannend worden. We zien namelijk ook Jody IJfs met Playalong Joyfully, Liselotte Verboom met Keys Hollywood King en Casper Tsin met Olenas Finest Chic aan start op het NK. Allemaal goede combinaties die in het verleden al regelmatig goede resultaten hebben laten zien.

Junioren
Erin Danni Wielsma wist gisteren op de CRI3* zowel op de eerste als de tweede plaats te eindigden. Met Gun Ho Chex won ze de klasse met de score 137,5 en met Big Time Diamond reed ze een 136. Vorige week reed deze combinatie nog een 145 in het Franse Le Pin! Erin zal zaterdag dan ook gaan strijden voor de titel Nederland Kampioen Junioren 2017, maar ze krijgt zeker concurrentie. Zo komt ook Yessie van der Zwan aan start met My Diamonds Pearl en deze combinatie reed op de CRI3* in april een 143. Pia Boonstoppel komt aan start met Customs Surprise en Roos Verweij met Macs Kingsized Mac. Deze twee combinaties hebben de FEI kwalificatie eis ook op zak en zullen gaan rijden voor een plek in het team voor het FEI WK Junioren 2017.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber_anne, anjali, Bernoe, BlogBeat, Goudhaan1, Lauss_, Perros, TamaraFloor, tessaroos en 13 bezoekers