FISE en Enzo Truppa schikken buiten de rechtszaal

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10901
Geregistreerd: 20-04-16

FISE en Enzo Truppa schikken buiten de rechtszaal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-17 21:21 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / eurodressage.com
Juridisch

De Italiaanse Paardensportfederatie (FISE) heeft besloten de rechtszaak en alle aanklachten tegen internationaal jurylid en paardentrainer Enzo Truppa en zijn Monferrato Equestrian Center te laten vallen. De paardensportfederatie had een zaak aangespannen omdat Truppa volgens hen contractbreuk gepleegd had na de verkoop van Grand Prix-paard Eremo del Castegno. De twee partijen hebben een schikking getroffen buiten de rechtszaal.

Het rumoer ontstond nadat Enzo Truppa in december 2015 het paard Eremo del Castegno van zijn dochter Valentina verkocht aan de Braziliaanse miljonair Dr. Jorge da Roche. Truppa had op dat moment een contract met FISE waarin stond dat hij zijn paarden in bezit moest houden tot de Olympische Spelen van 2016. Truppa moest Eremo in bezit houden om het paard uit te kunnen laten komen voor Italië op de Olympische Spelen. Hiervoor ontving de Italiaan 70.000 euro per jaar tussen 2012 en 2015. Dochter Valentina kwalificeerde zich met Eremo in 2015 voor de Olympische Spelen en Truppa had op dat moment al een ruime 280.000 in ontvangst mogen nemen van de FISE. Hij zette het paard toch te koop en motiveerde de verkoop met de reden dat Eremo 'niet meer fit was'.

De FISE klaagde Truppa aan voor contractbreuk en schorste hem van al zijn officiële posities. Ook mocht hij niet mee afreizen naar Rio om zijn dochter Valentina daar te coachen. Truppa ging in tegen de schorsing van vier maanden, maar verloor en moest een boete van 10.000 euro betalen aan de FISE. Tweemaal ging hij daarna in hoger beroep, maar hij ving bot. Hij stapte zelfs naar de CONI, de rechtbank van arbitrage van het Italiaanse Olympische Comité, maar ook hier verloor de Italiaan.

De schikking buiten de rechtszaal komt niet als een verrassing. In januari 2017 koos de FISE een nieuwe president: Marco di Paolo, een kandidaat die door Truppa publiekelijk gesteund werd. Afgelopen 22 mei kondigden de raadsleden van de FISE aan dat ze de rechtszaak zouden laten vallen. FISE's officiële verklaring hiervoor was: "Advocatenkantoor Donativi heeft ons geadviseerd de mogelijkheid om het geschil op een amicale manier bij te leggen, aan te pakken. Het zou voor beide partijen een negatieve uitkomst hebben als we door zouden procederen. In het belang van de federatie en haar leden hebben we besloten een regeling te treffen waarbij beide partijen de aanklacht zullen laten vallen."

De details van de schikking zijn tot op heden niet vrijgegeven.
Laatst bijgewerkt door Chiave op 03-06-17 21:40, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Tekstuele fout aangepast

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Boras
Berichten: 8606
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-17 21:32

Vriendjespolitiek??

Getup

Berichten: 7661
Geregistreerd: 27-01-07

Re: FISE en Enzo Truppa schikken buiten de rechtszaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-17 11:03

Pffff ze zouden in ieder geval 70.000 terug moeten krijgen. Wat n geld, trouwens


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kimm, Astrid_Brann, BlogBeat, Femia, JudithGigi, La_Lune, Loe_Loe, manubres, Mar_X, marmir, Natasja22 en 14 bezoekers