Voorzitter Westfaals stamboek neemt het op voor directeur

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10670
Geregistreerd: 20-04-16

Voorzitter Westfaals stamboek neemt het op voor directeur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-17 15:41 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / equnews.nl / westfalenpferde.de
Juridisch

Afgelopen maand heeft er een doorzoeking plaatsgevonden in het kantoor van het Westfaalse stamboek. De Duitse Officier van Justitie meldde toen dat het om een corruptieonderzoek ging dat voornamelijk gericht is op enkele individuen. Het vermoeden bestond dat er de laatste jaren op veilingen van het Westfaalse stamboek hengsten werden verkocht, waarvoor de officiƫle afslagprijs niet werd betaald. Het zou gaan om grote verschillen, die soms zelfs tot in de honderdduizenden euro's liepen.

Het Westfaalse stamboek bevestigde eerder al in een verklaring op hun website dat er een onderzoek loopt tegen de directeur, Wilken Treu. Treu en het stamboek verleenden alle medewerking aan het onderzoek. Voorzitter Ralf Johanshon publiceerde daarna een brief waarin hij laat weten volledig achter Wilken Treu te staan. Treu wordt als directeur verantwoordelijk gehouden en is nu persoonlijk verdachte in het onderzoek.

Johanshon schrijft in de brief dat hij verder niet inhoudelijk in kan gaan op de zaak, omdat het onderzoek nog loopt. Volgens hem zijn er geen strafbare feiten gepleegd en heeft geen van de medewerkers van het stamboek geld in eigen zak gestoken. Als er daadwerkelijk fouten zijn gemaakt tijdens transacties, zal het stamboek er alles aan doen om in de toekomst herhaling te voorkomen, meldt de voorzitter. "Het wachten is op de uitslag van het onderzoek. Ik vraag u het vertrouwen in het Westfaalse stamboek niet op te geven, hoe moeilijk dat in deze situatie ook is. Wij zullen onze werkzaamheden blijven verrichten op de gebruikelijke betrouwbare manier."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bommeltje_, CassieX, Niekj_Jente, petje86, Sabertje, Vagabondo en 7 bezoekers