Springruiters tweede in landenwedstrijd Rome

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10879
Geregistreerd: 20-04-16

Springruiters tweede in landenwedstrijd Rome

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-17 21:52 Tip de Nieuwsredactie

*knhs
Springen
Ingezonden door bokker JPitty
Afbeelding
Jur Vrieling en Glasgow vh Merelsnest Foto: Martini Jean Philippe/FEI

De Nederlandse springruiters hebben in Rome met de tweede plaats in de FEI Landenwedstrijd fantastisch gepresteerd. “Hier staat een gelukkige coach. Er lag veel druk op mijn ruiters, maar daar kunnen ze wel mee omgaan. Ze reden als tijgers”, klinkt Rob Ehrens tevreden. De Italianen wonnen de thuiswedstrijd in Rome.

“Hier staat een gelukkige coach. Het was een mooie strijd en een hele spannende wedstrijd. Toen de derde Italiaan vijf strafpunten kreeg in de tweede manche ging de wedstrijd weer open. Mijn ruiters hebben als tijgers gevochten. Ze kunnen wel met de druk omgaan.” Ehrens doelde op Schröder, Vrieling en Houtzager, die wisten dat al hun resultaten telden, nadat Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith als eerste ruiter van het team, voor het niet meetellende resultaat zorgde.

Het was een spannende landenwedstrijd in Rome. De verschillen tussen de landen waren klein en in de tweede manche konden ruiters zich geen fouten permitteren. Nederland en Italië domineerden de wedstrijd en gingen gezamenlijk aan de leiding na de eerste manche, met vier strafpunten. “In de tweede omloop kregen Jur en Gerco te maken met flutfoutjes. Ik hoop dat we die volgende maand in Rotterdam niet hebben.” De Italianen wonnen de wedstrijd met een totaal van 9 strafpunten. Nederland werd tweede met 13 strafpunten.

Gerco Schröder kreeg met Glock’s Cognac Champblanc in de tweede manche een pechfoutje op de insprong van de driesprong na een superieure foutloze eerste ronde.
Na een geweldig gesprongen foutloze eerste ronde leek Jur Vrieling dat te herhalen in de tweede, maar op de allerlaatste hindernis tikte zijn hengst VDL Glasgow vh Merelsnest de balk uit de lepels en daarmee was de kans op de overwinning voor Nederland verkeken. Het beste resultaat voor het team van Rob Ehrens was 12 strafpunten en de Italianen waren op dat moment al zeker van de winst met 9 strafpunten. De Italianen wonnen voor eigen publiek 32 jaar na de vorige overwinning in de landenwedstrijd op het Piazza di Sienna in het centrum van Rome.
Nederlands kampioen Marc Houtzager ging met Sterrehof’s Calimero voorbeeldig door de beide omlopen. Jammergenoeg viel in de eerste manche op de laatste hindernis de balk uit de lepels. In de tweede manche raakte het kampioensduo van het NK in Mierlo geen enkele balk aan. Marc is ervaren en wist door dat de tijdfout die hij maakte de tweede plaats zeker was voor het team.
In beide manches hadden Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith, die als eerste startten voor het team, de niet meetellende score voor het team. Dat legde de druk op zijn drie collega’s die wisten dat al hun scores meetelden voor het eindresultaat.

Uitslag FEI Nations Cup Rome, 1.60m
1. Italië, 9 str pnt
2. Nederland, 13 str pnt
Jeroen Dubbeldam, Zenith SFN (v.Rash R), (26) – (opg)
Gerco Schröder, Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), 0 - 4
Jur Vrieling, VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 0 - 4
Marc Houtzager, Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 4 - 1
3. Ierland, 17 str pnt
3. Spanje, 17 str pnt
5. Zweden, 20 str pnt
5. Frankrijk, 20. str pnt
7. Zwitserland, 24 str pnt
8. Canada, 29 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand 1e Europese Divisie, na 3 van de 8 wedstrijden (beste 4 resultaten van 6 wedstrijden tellen)
Frankrijk – 247,5 (3/4)
Zweden – 197,5 (3/4)
Spanje – 175 (3/4)
Italië – 170 (2/4)
Ierland – 155 (2/4)
Duitsland – 150 (2/4)
Nederland – 135 (2/4)
Zwitserland – 70 (1/4)

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, BlogBeat, Danique_G, Hoevenkop, Maaaarije, pol013, SemrushBot en 6 bezoekers