Mooie prestaties IJslandse paarden op wedstrijd in Spier

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-04-16

Mooie prestaties IJslandse paarden op wedstrijd in Spier

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-17 16:03 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht
Sport, IJslandse paarden


Afbeelding
Lisa Leereveld, foto door Marinda Bijzitter

Afgelopen zaterdag, 20 mei stond Spier voor de 2e keer in het teken van de IJslandse paardensport. Bij de familie Holthaus-Bosma werd de regionale wedstrijd verreden voor IJslandse paarden. De combinaties kwamen uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland. De nog maar 14 jarige Lisa Leereveld uit Bakhuizen reed de sterren van de hemel en liet uitstekende scores zien met haar paard Dvalinn frá Nýttland. Ze ging zowel in de Viergangenproef V3 als in de töltproef T4 (beiden sportklasse B – de één na hoogste sportklasse) met het goud naar huis en eindigde zelfs voor de volwassen ruiters. De talentvolle Friese Lisa Leereveld zit duidelijk in de lift. Ze reed nog maar kort geleden zelfs haar sportpunten A en kan daarmee in de hoogste sportklasse starten dit jaar. Lisa zal ook verschijnen op het NK Jeugd in Noord-Sleen. Daar heeft ze als doel een nette proef neer te zetten. "En genieten van de gezelligheid en de sfeer bij stoeterij Fitjar in Noord-Sleen", zo vertelt deze jonge sportruiter uit Friesland.

Haar coach, de 42-jarige Marieke Weber uit Bentelo, deed het ook niet onverdienstelijk. Marieke won met overmacht de Viergangenproef V2 met de door haar zelf gefokte hengst Blíðfari frá Vefgrund en was daarmee de ruiter die de hoogste punten haalde van iedereen tijdens deze wedstrijd. Lisa heeft Dvalinn nu 4,5 jaar en heeft haar maatje zelf ingereden. Zo’n vijf keer per week gaat ze met Dvalinn aan de slag, zowel in de bak als buiten in het bos. "Eigenlijk gingen de proeven best goed. Natuurlijk moet ik nog werken aan een aantal punten, Dvalinn vindt het best moeilijk om bijv. met losse teugel mooi verzameld te blijven tölten, maar hij deed super zijn best. En met langzame tölt met impuls en energie te rijden, daar kunnen we nog stappen in maken."

Er waren meer Noordelingen die het uitstekend deden. De 48-jarige Drent Inge Frieling uit Gieten –die al sinds haar elfde rijdt op IJslanders- maakte grote indruk met Timbiltá frá Stjórnarhofi. Zowel in de V5 (viergangenproef) als in de töltproef T7 gaf Inge iedereen het nakijken. Timbiltá is aan Inge ter beschikking gesteld door de fokkers Aad Visser en Klaartje Caminada van Stal Stjórnarhofi. Inge rijdt deze mooie merrie nu anderhalf jaar en dit was de eerste wedstrijd met dit veelbelovende 7-jarige paard die nog maar net ingereden is. "Doel was om twee keurige proeven te rijden waarbij Timbiltá de focus er goed bij kon houden. En dat is gelukt bij deze wedstrijd", aldus Inge. "Dit jaar bouw ik rustig op met als doel vooral de kwaliteit van de proeven te verhogen en volgend jaar op naar de vijfgangen als Timbiltá er klaar voor is en er ook plezier in heeft". Inge Frieling is geen onbekende in de Nederlandse IJslandse wereld. In 2014 was zij Nederlands Kampioen Helmingur fra Fitjum in de T4 en ook in 2011 haalde Inge een gouden plak en mocht zij zich de beste van Nederland noemen. Zij volgt zo nu en dan cursussen van IJslandse trainers die in Nederland komen om les te geven.

En zeker niet onvermeld mag Fleur Holterman ten Hove met Dimmbra blijven. Deze Drentse 17 jaar jonge ruiter uit Westerveld won de töltproef T8, maar vooral haar Vlaggenrace was spectaculair te noemen. Dit is een onderdeel tijdens de wedstrijden voor IJslandse paarden voor jong en oud. Met een bloedstollende gang ging Dimmbra knetterhard door de baan en het lukte Fleur ondanks het hoge tempo de vlaggen uit en in de emmers te plaatsen. Zelfs met strafpunten vanwege het uit de emmer vallen van de vlag bleef ze de concurrentie dik voor.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


daisyjazz

Berichten: 942
Geregistreerd: 17-10-10

Re: Mooie prestaties IJslandse paarden op wedstrijd in Spier

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-17 16:09

Leuk verslag! Wat ik me wel afvraag is waarom het steeds over de wedstrijd in Spier gaat? Als je een beetje de IJslanders in de kijk wil zetten zou het ook leuk zijn als het over de wat grotere wedstrijden zou gaan. Zoals de WK Kwalificatie wedstrijd van afgelopen weekend misschien ?

If it's not Icelandic, it's just a Horse

IJslanderstal frá Þyrnihofi

Daihyo

Berichten: 85459
Geregistreerd: 01-06-01

Re: Mooie prestaties IJslandse paarden op wedstrijd in Spier

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-17 16:10

daisyjazz: ik stuur je even een pb.

∞ ♥ Jim & Noura ♥ ∞
Onafhankelijk voeradvies voor je paard: https://www.equinoji.nl
[VSW] [VOLG]Van wei naar equihabitat

Skessa_
Berichten: 9804
Geregistreerd: 02-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-17 20:53

De V3 is sportklasse C


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bellatrix, Friezenkind, heino2006, joyceberends, K_nolan, Maanon_, nathe, nuevo_mien, PoelieWoelie, Sanet, Tazzey, Texas02 en 19 bezoekers