Veel kwaliteit bij derde KNHS-SportsFit selectiewedstrijd

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10881
Geregistreerd: 20-04-16

Veel kwaliteit bij derde KNHS-SportsFit selectiewedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-17 13:29 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Dressuur, KNHS

Afbeelding
Kirsten Brouwer en Ferdeaux Foto door aniek1985

In Nieuw en St Joosland is zondag 21 mei de derde KNHS-SportsFit selectiewedstrijd verreden. Deze selectiewedstrijden zijn onderdeel van het traject om te komen tot de Nederlandse afvaardiging voor het WK Jonge Dressuurpaarden dat van 3 tot en met 6 augustus in Ermelo verreden wordt.

In Zeeland waren het Ferdeaux, Hexagon´s G-Point en Haute Couture die hun concurrenten de baas waren. Jurylid José Huberts vertelt over de wedstrijd bij Ruitersportcentrum De Kroo in Nieuw en St. Joosland. "Het was echt allemaal perfect voor elkaar. De rijbanen waren mooi rustig en voor alle paarden was ruim de tijd genomen. Dat is echt fijn voor de jonge paarden die zich daardoor in alle rust optimaal konden laten zien. De KNHS-SportsFit vormen op deze manier ook een mooie gelegenheid om jongere paarden ervaring op te laten doen."

Bij de zevenjarige was Ferdeaux met een flinke voorsprong de beste. Huberts: "Ferdeaux is een heel goed, sterk gebouwd paard met een echt dressuurmodel. Hij werd super netjes voorgesteld en beheerst alle oefeningen al goed. Natuurlijk wordt er van de zevenjarige best al veel gevraagd. Het is logisch dat sommige dingen nog beter kunnen, maar het totaal was zeer sterk." Achter Ferdeaux kwam Fossbury die zijn eerder behaalde score in de selectiewedstrijd van Kootwijk aanmerkelijk wist te verbeteren. Op de derde plaats kwam Hexagon´s Finomana met Marijke van Giesen.

Bij de zesjarige paarden was Hexagon´s G-Point met bijna 80 punten de winnaar. Huberts vertelt: "G-Point is een heel compleet paard. Marijke van Giesen stelde het paard daarbij met heel veel harmonie voor, echt een plezier om naar te kijken zoals ze door de baan gingen." Als tweede eindigde Giovanni de La Fazenda met Luis Closas Perez. De derde plaats ging naar Grandeur A met Laurens van Lieren.

Bij de vijfjarigen ging de winst met de hoogste dagscore van ruim 84 punten naar Haute Couture met Dinja van Liere in het zadel. "Haute Couture is een heel fijn paard en hij ging nu veel beter dan in Kootwijk. Daar was alles nog wat overhaast, nu met meer rust kon hij zijn passen veel mooier afmaken waardoor hij beter tot zijn recht kwam." Van Liere deed ook met Duval´s Hilton goede zaken, de combinatie werd derde. Daar tussen kwam Thamar Zweistra met Haliëgo.

Uitslag KNHS-SportsFit selectiewedstrijd Nieuw en St. Joosland

Zevenjarigen
1. Kirsten Brouwer - Ferdeaux (v. Bordeaux) , 78,532 %
2. Carlijn Vaessen – Fossbury (v. Ampère), 72,678 %
3. Marijke Van Giesen - Hexagons Finomana (v. Rubiquil), 70,503 %

Zesjarigen
1. Marijke Van Giesen - Hexagon's G-point (v.Westpoint), 79,8 %
2. Luis Closas Perez - Giovanni de La Fazenda (v.Don Schufro), 76,6 %
3. Laurens van Lieren - Grandeur A (v. Jazz), 74,6 %

Vijfjarigen
1. Dinja Van Liere - Haute Couture, 84,20%
2. Thamar Zweistra – Haliëgo (v.Diëgo), 77,00%
3. Dinja Van Liere - Duval’s Hilton (v.Charmeur), 76,20%

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Haycan, ikkedus, jesss_amigo, jitskenienke, KimD, Linde_C, Lizziewizzie, M_Vainqueur, meniekske, naomiiiii, romy_janse en 24 bezoekers