Maikel van der Vleuten tweede op 2* GP Valkenswaard

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

Maikel van der Vleuten tweede op 2* GP Valkenswaard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-17 17:45 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Springen
Afbeelding
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C. Foto: Clément Bucco-Lechat


In de afsluitende 2* Grand Prix op 17 mei van het concours bij Tops International Arena is Maikel van der Vleuten als tweede geëindigd met Dana Blue. De overwinning op deze warme dag ging naar Marlon Modolo Zanotelli met Celena VDL.

De Grand Prix kende een super spannende barrage. Zestien ruiters bleven foutloos in de eerste ronde en mochten terugkomen voor de strijd om de eerste prijs. De eerste ruiter die een foutloze barragerit neerzette was de Egyptenaar Abdel Said met Jackson de Regor in 40.62 seconden, daarna gevolgd door de Ier Darragh Kenny die de te kloppen tijd op 39.91 zette. Toen kwam Marlon Modolo Zanotelli de ring binnen met Celena VDL. De tijd werd nog strakker gezet: 37.96. Velen probeerden het, maar niemand kwam daar meer onder. Zanotelli na afloop: “Het is een echt snel paard en heeft een ruimte galop. Ik ben heel erg blij dat ik dit paard kan rijden.” Hij rijdt de 10-jarige KWPN merrie (Mr. Blue x Chin Chin) voor de Nederlandse VDL Stud waar zij ook gebruikt wordt als fokmerrie. Slechts 0.12 seconden langzamer waren Maikel van der Vleuten en Dana Blue (KWPN, Mr. Blue x Hemmingway) wat goed was voor een tweede plaats. Broer Eric jr. van der Vleuten werd achtste met Casantos.

De 2* Small Tour (1.35m) werd gewonnen door de Nederlander Siebe Kramer met Donnafugata (KWPN, Ginus x Cantos). De ruiter van Black Horses reed de snelste ronde in 62.65 seconden.

De 1* Medium Tour werd gewonnen door de Nederlandse amazone Lauren van Berkel met de 14-jarige SF merrie Prele du Chanois (Fango in Blue x Tenor de Conde) na een barrage met 12 combinaties. Zij wist de klok tijdens haar barragerit te stoppen op 43.60 seconden. Hiermee bleef ze de Brit Alex Barr met de 11-jarige merrie Bettilina (KWPN, Kojak x Manhattan) voor.

Het seizoen bij Tops International Arena wordt in juli voortgezet met event III de Global Future Champions van 17-19 juli en event IV, de Global Future Champions CSIU25, CSIYR, CSIJ, CSICh, CSIP van 21-23 juli.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, SemrushBot en 11 bezoekers