Femke Beljon’s Ciska II verder onder Demi Vermeulen

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3403
Geregistreerd: 20-04-16

Femke Beljon’s Ciska II verder onder Demi Vermeulen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-05-17 14:54 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht
Parasport

Afbeelding
Foto Femke Beljon/Demi Vermeulen

Paralympisch dressuur amazone Demi Vermeulen heeft de beschikking gekregen over de talentvolle 10-jarige merrie Ciska II (v. Samba Hit II) van Femke Beljon. Beljon heeft de merrie verleased en zal de combinatie begeleiden tot en met het (internationale) debuut in Roosendaal eind mei.

Femke Beljon heeft de merrie ruim 3 jaar in bezit en leidde haar op tot ZZ-Zwaar niveau: "Ik heb met Ciska veel mooie wedstrijden gereden, het is een super knappe, werkwillige en brave merrie met een fantastische stap en draf, net wat Demi nodig heeft. Ciska heeft het laatste jaar wat pech gehad, onder andere een flinke operatie vanwege een afgebroken kies. Ik kwam op een avond van onze gezamenlijke sponsor (Countrymill Horsesupport Nijkerk) met Demi aan de praat over haar lange zoektocht naar een geschikt Grade III paard. Later bedacht ik me dat Ciska wel eens zou kunnen passen. Ik was nog plannen aan het maken over de toekomst van deze elite- sport merrie, mijn fokkerij zet ik even op een laag pitje, dus we hebben het eens geprobeerd. Er was gelijk een klik tussen die twee, dat was erg mooi om te zien."

Herman van der Bunt van Countrymill maakte het speciale zadel van Demi Vermeulen weer passend voor Ciska II. De training in de aanloop naar het debuut van de combinatie is volop aan de gang. Dat betekent voor Vermeulen voorlopig de nodige kilometers maken, te paard, maar ook vanuit haar woonplaats Zevenaar op en neer naar Raalte. Vermeulen: "Ik heb dat er graag voor over! Ik heb zo lang gezocht naar een geschikt para-paard, en dan komt dit op je pad. Het klikte meteen, ik reed zo met Ciska weg, echt geweldig." Het is de bedoeling dat Ciska II op termijn zal verhuizen naar dressuurstal Van Baalen, waar Demi Vermeulen onder begeleiding aan het sportieve avontuur richting Tokio wil werken.


wwillemijn

Berichten: 4248
Geregistreerd: 05-07-05
Woonplaats: Op de Utrechtse Heuvelrug

Re: Femke Beljon’s Ciska II verder onder Demi Vermeulen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-17 15:01

Jaaa! Eindelijk weer een paard voor Demi!

Melya ♥ (Orbaldo II x Ahoy) B+20 L1+15 L2+7 , Baldur ♥ (Batavier x Onno S) B+10 L1+1 &
Happy ♥ (Nachtfalke-P x Allacher) bezig met beleren

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3lsk3, aman2002, Carr_friesje, dees_daan, DiscoDipp, flitzz, jesvoltige, Liezel1, Mandy73_unes, Talindos, VinandoW en 17 bezoekers