Droes op manege de Mustang in Zuid-Beijerland

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10738
Geregistreerd: 20-04-16

Droes op manege de Mustang in Zuid-Beijerland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-17 21:26 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Facebook
Medisch

Afbeelding
Foto door Amanda

Nadat een aantal paarden vorige week niet lekker bleek te zijn, heeft manege de Mustang in Zuid-Beijerland de veearts gevraagd te testen op droes. Vandaag bleek dat het inderdaad om droes gaat. De paarden die ziek zijn, staan in een apart deel van de manege en hebben hun eigen verzorgers. De manege is de komende periode, tot zes weken na het laatste paard met koorts, gesloten voor paarden van buitenaf. De paarden van de manege mogen het terrein niet af. Gezonde paarden mogen wel samen in de wei en mogen gewoon getraind worden of in de les lopen.

De evenementen op het terrein met de eigen paarden gaan wel door. Het advies van de dierenarts is om kleding en schoenen te reinigen met chloor na een bezoek aan de manege. Tevens moeten de handen direct gewassen worden na contact met een paard en mogen andere paarden niet aangeraakt worden.

Een aantal nabijgelegen maneges en pensionstallen hebben uit voorzorg besloten dat paarden en pony's tot nadere berichten niet van het terrein mogen en paarden van buitenaf niet welkom zijn.

Reageren kan hier: [MD] [CENTRAAL] Meldingen van droes

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lucifertje, Ange29, Art_Ificious, Chocoladeijs, Fortitude, Jade91, Jet, joyceje1985, MonteKarlo, nutmeg, Sivanna, storm666, Vagabondo, Vinnie123 en 24 bezoekers