Nederlandse vierspanrijders pakken opnieuw goud in Windsor

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10842
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlandse vierspanrijders pakken opnieuw goud in Windsor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-17 17:58 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Aangespannen rijden

Afbeelding
Koos de Ronde Foto: FEI

De Nederlandse vierspanrijders hebben in de landenwedstrijd van de Royal Windsor Horse Show opnieuw goud behaald en mochten de felicitaties van de Britse koningin Elizabeth in ontvangst nemen. Regerend Nederlands kampioen Koos de Ronde eindigde als beste Nederlander op de derde plaats, voor IJsbrand Chardon. Theo Timmerman werd zesde.

Voorafgaand aan de vaardigheid had Timmerman de beste kaarten in handen. De menner uit Varsseveld stond na een sterke dressuur en marathon op de tweede plaats in het klassement, nipt voor de Belg Edouard Simonet. Een van Timmerman’s paarden bleek echter voor dit laatste cruciale onderdeel van de wedstrijd niet fit, waardoor hij zijn reservepaard moest inzetten. “Vaardigheid is niet zijn sterkste onderdeel,” vertelt Timmerman, die vier plaatsen moest toegeven in het eindklassement.

Koos de Ronde wist met een goede vaardigheid waarin hij slechts één van de twee deelnemers was die alle balletjes liet liggen, op te klimmen naar de derde plaats. IJsbrand Chardon begon de wedstrijd met een matige dressuurproef, maar steeg in de marathon en werd uiteindelijk vierde.

Bondscoach Harry de Ruyter was tevreden over de prestaties van ‘zijn’ menners: “Ik ben blij dat we er opnieuw in zijn geslaagd om een landenwedstrijd te winnen. Het is jammer dat Theo terugzakte nadat hij een ander paard moest inzetten. We weten waar we aan moeten werken en we richten nu ons vizier op Aken.”

Regerend Wereldkampioen Boyd Exell won voor de negende keer in Windsor, voor zijn pupil Simonet, die gedurende de gehele wedstrijd uitstekend presteerde.

Tweespannen
Na twee jaar van afwezigheid stonden de tweespannen weer op het programma in Windsor. Harrie Verstappen won de schitterende door Johan Jacobs ontworpen marathon en stond voor de vaardigheid op de tweede plaats, achter dressuurwinnaar Lars Schwitte uit Duitsland. Verstappen bezweek echter onder de druk en liet vier balletjes rollen. De menner uit Eersel werd uiteindelijk zesde. Sanny Hagen-Dijkhuis reed een nette dressuurproef en een goede marathon op de terreinen van Windsor Castle en eindigde op de negende plaats. Lars Schwitte sloot zijn eerste optreden in Windsor af met de eerste plaats, voor Michael Sellier en Gerald Rössler.

Vierspan pony’s
Jan de Boer kreeg van bondscoach Ad Aarts toestemming om in Windsor te starten in plaats van op de observatiewedstrijd in Horst en zette een prima prestatie neer. Na de zege in de dressuur en de derde plaats in de marathon behaalde hij ook de derde plaats in het eindklassement. Marathonwinnares Jacqueline Walter uit Duitsland stuurde het voormalige span van Mia Allo naar de winst in de marathon, maar moest in de vaardigheid haar eerste plaats afgeven aan Belgische Tinne Bax. Bax reed een voortreffelijke vaardigheid en schreef voor het eerst in haar carrière deze prestigieuze wedstrijd op haar naam.

Klik hier voor de uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annemieke_88, Arthis, AVdB96, Blue_flower, Em_, Eve_16, Heide83, heidy_wilco, Loretta, Marigo, Radian6, Seni, Wpaard en 19 bezoekers