Römer en Lamsma Nederlands kampioen endurance

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3413
Geregistreerd: 20-04-16

Römer en Lamsma Nederlands kampioen endurance

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-17 21:22 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Endurance


In Ermelo is vandaag het Nederlands kampioenschap Endurance verreden. Bij de senioren, die een afstand van 160 kilometer reden, prolongeerde Carmen Römer haar titel. Zij reed dit keer Priam des Roches. De eerste Nederlandse endurance titel bij de jeugd ging naar Imke Lamsma met Sjabeka. De jeugdruiters (Junioren en Young Riders) reden 120 kilometer.

Voor Carmen Römer was deelname aan dit NK niet vanzelfsprekend. De amazone brak enkele maanden geleden haar voet op vijf plaatsen en voor het herstel waren meerdere operaties nodig. Pas in april kon ze haar eigen training weer goed oppakken, gelukkig was er genoeg hulp om de paarden fit te houden.

De kersverse kampioene vertelt: “Het was vandaag wel echt even tanden op elkaar. Ik had liever niet gereden, maar deze wedstrijd was aangewezen als observatiewedstrijd voor het EK en dat wil ik wel echt graag rijden. Het zou zonde zijn om dat nu te laten lopen. Met dit paard zat ik vorig jaar ook in het team waarmee we brons wonnen op het WK. Hij doet het heel goed en is pas 10, een mooie leeftijd om goed te presteren. Bij de start van de vijfde loop had ik 2 minuten voorsprong op de nummer twee in het NK, Jarmila Lakeman. Ik heb toen in die ronde wat versneld en mijn voorsprong uitgebouwd naar 8 minuten. In de zesde en laatste ronde hoefde ik toen geen risico meer te nemen. Die laatste rondes heb ik samen met de Duitse Melanie Arnold gereden. Wij zijn samen opgegroeid in deze sport en op dit niveau gekomen. We hadden al besloten om niet te gaan sprinten om de winst, maar hand in hand over de finish te komen. Dat vonden we mooi en we wilde ook geen enkel risico nemen, het had best flink geregend en het was echt glad op het gras”, vertelt de trotse kampioen. Met het winnen van deze titel is Carmen voor de zesde maal Nederlands kampioen endurance sinds de wedstrijd over 160 kilometer verreden wordt. In het format dat daarvoor bestond, was ze ook al drie maal Nederlands kampioen. Het Zilver ging na de 160 kilometer lange rit naar Jarmila Lakeman met El Kebir Florival. Brons was voor Jeanette Wilhelm met Chatar F.

De strijd om de Nederlandse titel was onderdeel van de internationale CEI3* wedstrijd. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Melanie Arnold met Sevinc. Römer en Lakeman eindigde als tweede en derde in het internationale klassement.

Voor het eerst werd er dit jaar ook een NK Endurance voor de jeugd (Junioren en Young Riders) verreden. De combinaties reden daarbij de internationale wedstrijd over 120 kilometer. De 17-jarige Imke Lamsma trok aan het langste eind met de helemaal door haar zelf opgeleide Sjabeka.

Lamsma vertelt enthousiast; “Ik heb echt heerlijk gereden, het ging heel goed en ik ben super trots op Sjappie. Pas op haar zesde hebben we haar gekregen en beleerd en twee jaar geleden reden we onze eerste endurancewedstrijd. Nu is ze elf en doet het echt super goed. Ze maakt zich eigenlijk nergens druk om en dat is echt heel fijn en belangrijk. Vandaag ging het in de eerste ronde best hard, maar ze herstelde heel mooi en snel. De laatste twee rondes heb ik alleen gereden en dat is net iets lastiger waardoor het tempo wat naar beneden ging. Als we alleen rijden kan ik haar ook prima motiveren hoor, maar ze loopt graag achter een ander aan en dat kon nu niet”, vertelt de kampioene trots.
Achter het goud voor Lamsma was er zilver voor Laura Bucher met Biba en brons voor Ijjou Mohamed met Paradis du Braisos.

De internationale wedstrijd werd gedomineerd door ervaren Franse ruiters (senioren). De winst ging naar Julien Goachet die ruim 22 kilometer per uur reed. De Fransen waren met een zeer sterke afvaardiging naar Ermelo gekomen en erg enthousiast over de wedstrijd. Een mooie opsteker voor het organisatieteam.


Uitslag NK Endurance Senioren
1. Carmen Römer (Landgraaf) – Priam des Roches, snelheid 18.78 km/uur
2. Jarmila Lakeman (Warnsveld) – El Kebir Florival, 18.43 km/uur
3. Jeanette Wilhelm (Ede Gld)– Chatar F, 17.77 km/uur

Uitslag NK Endurance Jeugd (Junioren en Young Riders)
1. Imke Lamsma (Vriezenveen) – Sjabeka, 15.83 km/uur
2. Laura Bucher (Eerbeek) – Biba, 14.98 km/uur
3. Ijjou Mohamed (Leiden) – Paradis du Braisos, 14.98 km/uur
Laatst bijgewerkt door Aurora3 op 14-05-17 10:11, in het totaal 1 keer bewerkt


xxCYNNxxJarig

Berichten: 3597
Geregistreerd: 06-07-11
Woonplaats: Friesland

Re: Römer en Lamsma Nederlands kampioen endurance

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-17 21:55

gefeliciteerd beiden.

Helemaal knap voor Carmen; voet breken en pas een maand weer in het zadel en gewoon winnen; bikkel

A life without passion is like dancing to no music
Paulina van de Catshoeve - Ixion x Bravour jun 1997 - 7 nov 2016
TROY 26-4-1998- 10-8-2011 mn trouwe meissie RIP
Goliath van de Catshoeve: endurance klasse 1 + 1

Jennyj01
Berichten: 3575
Geregistreerd: 25-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-17 05:22

Heel knap maar hand in hand over de finish bij een NK? Dan weet je toch helemaal niet of je gewonnen hebt? Misschien was de ander wel beter.

Relien

Berichten: 2752
Geregistreerd: 28-12-05
Woonplaats: Huis, Stal overal

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-17 08:46

Jennyj01 schreef:
Heel knap maar hand in hand over de finish bij een NK? Dan weet je toch helemaal niet of je gewonnen hebt? Misschien was de ander wel beter.
Ze ging met een Duitse over de finish dus voor het NK had het geen invloed ... en ookal ge je hand in hand er is altijd 1 paard een neus tipje voor hoor ;) foto finish idee krijg je dan

You only live once. Make the most of it. Ride as far as you can
Endurance: 315,5 goedkeurde km

vicky

Berichten: 3056
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Noordwijk

Re: Römer en Lamsma Nederlands kampioen endurance

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-17 12:16

Toppers!

http://www.teamcarlee.nl http://www.endurancebythesea.nl
3820,5 goed gekeurde wedstrijd kilometers Winnaar Cavalor Cup 2012 & 2013! Met Internationaal endurance gereden. CEI 1* en 2x 2*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: oli01, Speirs, wpooh en 27 bezoekers