Combinaties toegevoegd aan Olympisch kader

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10882
Geregistreerd: 20-04-16

Combinaties toegevoegd aan Olympisch kader

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-05-17 10:19 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Dressuur, Springen

Afbeelding
Patrick van der Meer en Zippo op Jumping Amsterdam, foto door aniek1985

De nationale kaders bestaan uit de beste combinaties van Nederland. Er zijn kaders voor Pony's, Junioren, Young Riders, U25 en Senioren. De kadercombinaties worden begeleid door de bondscoach en kunnen geselecteerd worden voor internationale kampioenschappen en landenwedstrijden.

Een kader bestaat altijd uit een A-kader (bij springen, dressuur en eventing heet dat een Olympisch kader) en een B-kader. In het Olympische of A-kader zitten de sterkste combinaties. In het B-kader zitten de combinaties waarvan wordt verwacht dat ze kunnen doorstromen naar het Olympisch- of A-kader. De Pony's, Junioren en Young Riders van de disciplines dressuur, springen en eventing maken deel uit van het KNHS Talentenplan. Of je wordt opgenomen in een kader hangt af van je resultaten tijdens de observatiewedstrijden en/of wedstrijden voor kadervorming. Hoe dat precies werkt staat in de deelnemingsovereenkomsten die je ook kunt vinden op de site van de KNHS.

Er hebben een aantal belangrijke wijzigingen plaatsgevonden. Op basis van zijn goede resultaten van de afgelopen maanden is Michel Hendrix gepromoveerd naar het Olympisch kader. Michel won vorige maand zilver op het NK Springen in Mierlo en maakt met zijn paard Baileys nu deel uit van dit hoogste kader in de Nederlandse springsport.

Danielle Heijkoop en Siro wonnen onlangs de kür op muziek van het CDI3* in Nieuw en Sint Joosland en zij zijn inmiddels gepromoveerd van het B- naar het Olympisch kader dressuur. Met Badari is zij opgenomen in het B-kader dressuur Senioren. Ook Patrick van der Meer promoveerde afgelopen maand met Zippo van het B- naar het Olympisch kader. Adelinde Cornelissen maakte na het afscheid van Parzival geen deel meer uit van het A-kader. Nu is ze met Aqiedo gepromoveerd naar het A-kader.

Op https://www.knhs.nl/kaders staat wie in welk kader zit.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CharlieVM, Contemplate en 9 bezoekers