Callisto Sunrise Nederlands Kampioen Jachtpaarden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10659
Geregistreerd: 20-04-16

Callisto Sunrise Nederlands Kampioen Jachtpaarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-17 10:15 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Overige

Afbeelding
Jurylid De Caprio-Fisher Foto door aniek1985

De machtige schimmel Callisto Sunrise werd onder Roel van Swetselaar de nieuwe Nederlands Kampioen jachtpaarden. In de 33ste editie van het kampioenschap op de terreinen achter Paleis Soestdijk was het jachtpaard in het bezit van Rene Trooster de beste in de Master klasse. Gerrit van Dijk won de Members klasse met de elfjarige Ier Shandally Clover.

In de voorkeuring waren de juryleden de Britten Bulley en De Caprio-Fisher en voorzitter Joris Lichtenvoort Cats al gecharmeerd van de Iers gefokte schimmel Callisto Sunrise (v. WRS Sun Rich). Met 8.57 was de zevenjarige ruin al een van de beste.

Ook in de terreinproef liet de schimmel een mooie constante verrichting zien, maar hierin waren de kampioenen van vorig jaar, Brigitte Vonk en Guiness beter. De strijd om de titel werd beslecht in het overrijden door de Britse juryleden. Zij verkozen Callisto Sunrise, die 17.50 kreeg, boven Guinness. De mooie vijftienjarige zoon van Cult Hero scoorde 17.40. In het eindklassement kwam Roel van Swetselaar uit op 58.19 en Brigitte Vonk kwam met 58.12 maar net te kort.

Het Britse jurylid De Caprio-Fisher was lovend over de winnaar: “Ik zou hem zo mee naar huis nemen. Hij was zeer comfortabel om te rijden. De verrichtingen in de voorkeuring zag ik terug in de cross en ook daar kon ik hem hoge punten geven.”

Voor Van Swetselaar was het zijn eerste titel op het NK. Vorig jaar werd het paard door Rene Trooster gekocht en staat met nog enkele paarden van Trooster in opleiding bij Van Swetselaar. “Het is een paard met een super karakter, hij is echt ‘cool’, ook in de jachten.”

Het brons was voor Albert Lebon op de bijzonder getekende Golden Harvey met 57.48 punten.

Bij de Members zegevierde Gerrit van Dijk met de elfjarige Shandally Clover (v. Star Kingdom) met 40.17. In de voorkeuring waren de juryleden al unaniem in hun oordeel, alle drie plaatsten de combinatie als eerste met 8.37. In de terreinproef moest het paar de nummers twee in de einduitslag, mevrouw C. Strommenger met Satchmo, wel voorlaten gaan, maar de eindzege kon hen niet meer ontgaan.

De politie-paardeninstructeur Van Dijk had zes jachten bij de Soestdijkse met de schimmel gereden: “Hij was in het begin niet de makkelijkste, een paard met verleden, maar we hebben het rustig opgebouwd en is nu super te rijden. Ook voor zijn eigenaar!”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat en 13 bezoekers