NK Springen: Marc Houtzager voorlopig op plaats 1 en 3

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10881
Geregistreerd: 20-04-16

NK Springen: Marc Houtzager voorlopig op plaats 1 en 3

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-17 19:43 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Springen


Joy Lammers heeft haar eerste plaats van de eerste dag niet kunnen behouden op het NK Springen voor senioren. Marc Houtzager heeft de leiding overgenomen met Sterrehof’s Calimero na een sublieme foutloze tweede wedstrijd van het NK. Met stalgenoot Baccarat is Marc nog een grote concurrent van zichzelf op de derde plaats. Titelverdediger Frank Schuttert heeft op plaats 2 in de tussenstand zondag nog alle kansen de titel mee te nemen naar de stal van Jos Lansink voor wie hij Chianti’s Champion rijdt.

Chianti’s Champion die in de tweede wedstrijd van het NK subliem sprong, heeft Jos Lansink in gezamenlijk eigendom met Willy van der Ham. Met Frank Schuttert in het zadel is de hengst nog volop in de race voor een podiumplaats. Maar dan moeten er zondag geen fouten gemaakt worden of is Frank Schuttert afhankelijk van de concurrentie. Maar grote concurrent Marc Houtzager verkeert met zijn paarden in bloedvorm. Met Sterrehof’s Calimero voegde Houtzager in de tweede wedstrijd geen strafpunten toe aan de 0.84 van de eerste wedstrijd. Het verschil met Schuttert is minder dan een tijdfout.
Houtzager heeft in Sterrehof’s Baccarat nog een kandidaat voor een medaille op de derde plaats (1.68 pnt). Zondagmiddag voorafgaand aan de tweede manche zal de routinier uit Rouveen zijn keuze voor het paard in de finale moeten maken.

Er is nog veel mogelijk in het kampioenschap. De top tien staat op minder dan een springfout afstand van elkaar. Zondagmiddag zullen de hindernissen nog hoger worden en zal het aantal foutloze combinaties nog minder zijn dan vandaag.

Zestien van de 46 deelnemers reden foutloos. Pieter Keunen was daarvan de snelste met Alban en won de dagprijs, gevolgd door Gert Jan Bruggink met Umeunig en Kevin Beerze met Camelot

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cathalijne, AVdB96, BLEXBot, BlogBeat, carineken, CharlieVM, ChiniChar, Colinda20, Dessie_2005, heleen06, IMAY1990, jazzejam, M1994, Marigo, NadjaNadja, pyrrhus, Veldbloem en 18 bezoekers