NK Springen: Sven Peters juniorenkampioen

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-04-16

NK Springen: Sven Peters juniorenkampioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-17 19:41 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Springen


Sven Peters is de opvolger van Amber Meijer als Nederlands kampioen bij de junioren. Met zijn merrie Channel maakte de 18-jarige ruiter uit Lonneker drie dagen lang en over vier parcoursen geen enkele springfout. Niels Kersten veroverde het zilver en Rowen van de Mheen was tijdens zijn eerste kampioenschap bij de paarden succesvol met brons.

Het was tot de laatste combinatie spannend in het Junioren-kampioenschap. Niels Kersten en Carefull en Sven Peters en Channel legden met een foutloze tweede en beslissende manche in de finale de druk op klassementsleider Bas Moerings. Zijn zevenjarige paard Fasther maakte in laatste omloop twee fouten en daarmee was de titel voor Sven Peters. “Ik had nooit gedacht dat ik de titel zou winnen”, vertelt de kampioen haast beduusd. “Er doen zoveel goede combinaties mee. Ik wist niet of ik er tussen hoorde. Het is gelukt. Ik sta bovenaan.”

Peters ging als een van de outsiders van start. “Vorig jaar heb ik ook al wat junioren wedstrijden gereden. Toen was het NK voor ons nog zwaar genoeg. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou eindigen.” Peters deed met twee paarden mee aan het kampioenschap. Met Fiesta werd hij reglementair uiteindelijk niet in de uitslag voor. “Ik heb de laatste manche met Fiesta alleen maar gereden om precies te weten hoe ik met Channel mijn laatste ronde moest rijden. Dat ik wist wat ik moest doen onderweg. Met Channel heb ik het kunnen doen, en dat is gelukt. Ik had er heel veel vertrouwen in. Hoe verder in de wedstrijd ik kwam, hoe beter Channel begon te springen en hoe meer vertrouwen ik kreeg. De laatste drie hindernissen was nog wel spannend. Ik voelde de spanning heel erg. Voor hindernis 8 begon het. Ik reed niet zo mooi de dubbel in en toen redde Channel me ook nog. Toen naar de laatste was het alleen maar spanning. Rijden kun je dat niet meer noemen.”

Peters kan het gevoel goed omschrijven wat hij voelde toen hij over de finish kwam. “Geweldig. Ik kom over de finish en hoorde dat ik foutloos en binnen de tijd was. Mooier kan niet. Gewoon geweldig. De tweede plaats was ook top geweest. Jammergenoeg voor Bas maakt hij een fout. Ik geloofde het eerst gewoon niet, toen bleek dat ik kampioen was.”

“Ik rij nu sinds drie jaar grote wedstrijden. Ik won eerder dit jaar de Luzac-competitie. Het is dit jaar mijn laatste jaar bij de junioren. Ik ben nu 18. Ik mag nog junioren rijden dit jaar. De titel is een mooie afsluiting van mijn junioren tijd”, vertelt de pupil van Remco Been. “Remco heeft me het hele weekend begeleid en dat gaat gewoon heel goed. Dat klikt gewoon. Wat we doen, doen we goed”, vertelt de student manager Retail aan het ROC Enschede. “Mijn ouders hebben een manegebedrijf in Lonneker en hebben zelf gereden. Channel kreeg ik toen ze zes jaar oud was. Ze had toen een B-parcours gelopen. Het was mijn eerste paard dat we kochten. Met de vorige eigenaar hebben we nog steeds contact. Hij kocht Channel op de paardenmarkt.”

Uitslag Nederlands kampioenschap springen junioren
1. Sven Peters, Channel (v.Rascin), 3.91 pnt
2. Niels Kersen, Carefull (v.Carolus II), 4.92 pnt
3. Rowen van de Mheen, Q Verdi (v.Verdi), 5.75 pnt

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CharlieVM, Traiectum en 7 bezoekers